Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2022 11:28
Čas čtení 0:40
Ema Stanovská TASR

Ukrajina tvrdí, že z provozu vyřadila ruskou vojenskou základnu v Melitopolu. Rusko ukrajinské útoky potvrdilo

Ukrajina tvrdí, že z provozu vyřadila ruskou vojenskou základnu v Melitopolu. Rusko ukrajinské útoky potvrdilo
Zdroj: TASR
NEWS RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Starosta okupovaného města Ivan Fedorov ve videu zveřejněném na Telegramu prohlásil, že základnu „vyřadili z provozu“.

Ukrajinské ozbrojené síly podnikly v neděli více než 30 útoků na ruskou vojenskou základnu v Rusy okupovaném městě Melitopol na jihu Ukrajiny. Řekl to starosta Ivan Fedorov. Útoky potvrdila i ruská strana. TASR zprávu převzala od agentury Reuters.


„Ve 03:00 a 05:00 místního času došlo k více než 30 útokům výlučně na vojenskou základnu,“ uvedl Fedorov, který se momentálně nachází na území kontrolovaném Ukrajinou. Ve videu zveřejněném na sociální síti Telegram dodal, že základna byla „vyřazena z provozu“.


Fedorov také řekl, že ruský obrněný vlak převážející munici vykolejil u Melitopolu při sobotním útoku ukrajinských sil.

Doporučeno
Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že Rusko dobylo celou Luhanskou oblast na východě Ukrajiny. Ukrajina to popírá Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že Rusko dobylo celou Luhanskou oblast na východě Ukrajiny. Ukrajina to popírá 3. července 2022 12:28

Rusko útoky potvrdilo

Ruská tisková agentura RIA Novosti informovala, že Ukrajinci v Melitopolu zasáhli oblast Aviamistečko, kde se nachází místní letiště, ale nespecifikovala, který objekt byl zasažen.


RIA citovala šéfa správy Ruskem dobytých území v Záporožské oblasti Vladimira Rogova, podle kterého Melitopol zasáhlo přibližně 16 až 18 ukrajinských raket v rámci dvou útoků, k nimž došlo ve 03:00 a 04:45 moskevského času (02:00 a 03:45).


Agentura Reuters upozorňuje, že se jí uvedené informace nepodařilo nezávisle ověřit.

Domů
Sdílet
Diskuse