Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2022 16:43
Čas čtení 0:52
Vojtěch Vanda

Po útoku žraloka v Hurghadě zemřely dvě ženy, tvrdí tamní ministerstvo

Po útoku žraloka v Hurghadě zemřely dvě ženy, tvrdí tamní ministerstvo
Zdroj: Getty Images/Alexis Rosenfeld
NEWS EGYPT ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Egyptské ministerstvo životního prostředí vydalo první prohlášení k útoku žraloka v letovisku Hurghada. Podle něj zde nepřišla o život jedna žena, ale dvě.

Po útoku žraloka v Hurghadě přišly o život dvě ženy, ne jedna, jak se původně zdálo. Uvedlo to v neděli egyptské ministerstvo životního prostředí na sociálních sítích. Okolnosti druhého útoku, který dosud nebyl veřejnosti znám, však blíže nespecifikovalo. Situaci mají nyní vyšetřovat specialisté.

Doporučeno
Žralok v Egyptě zaútočil na turistku, utrhl jí ruku i nohu. Žena v sanitce zemřela Žralok v Egyptě zaútočil na turistku, utrhl jí ruku i nohu. Žena v sanitce zemřela 2. července 2022 15:53

V sobotu jsme tě informovali o smrti seniorky z Rakouska, kterou napadl žralok během plavání. Ta i přesto, že jí zvíře utrhlo ruku a nohu, dokázala doplavat na břeh, kde se jí dostalo pomoci záchranářů. Bohužel to k záchraně života nestačilo, jelikož v sanitce došlo k zástavě srdce.

Druhý útok

Incident se stal v pátek v letovisku Sahl Hasheesh jižně od města Hurghada. Tamní ministerstvo životního prostředí dnes k situaci vydalo oficiální stanovisko. „Ministryně životního prostředí Yasmine Fouad v kontextu útoku žraloků, ke kterému došlo jižně od Hurghady, oznámila, že dvě ženy byly napadeny žralokem při plavání v oblasti Sahl Hasheesh jižně od města,“ stojí na Facebooku.

Detaily druhého útoku ale neupřesnili. Ministryně Fouad měla ustanovit skupinu specialistů, kteří nyní pátrají po příčinách toho, proč mělo zvíře či zvířata útočit. Není totiž jasné, jestli se útok žraloka neodehrál ještě v době prvního incidentu.

„Ministerstvo životního prostředí se za nehodu omlouvá a vyjadřuje nejhlubší soustrast rodinám obětí,“ dodal úřad. Od pátku je oblast pláží uzavřena, není možné zde vykonávat žádné vodní radovánky včetně potápění nebo šnorchlování.

Domů
Sdílet
Diskuse