Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2022 18:08
Čas čtení 0:44
Adrián Lukáč

3. etapa Tour de France: Sagan opäť špurtoval o víťazstvo. Fotofiniš napokon rozhodol o výhre Groenewegena

3. etapa Tour de France: Sagan opäť špurtoval o víťazstvo. Fotofiniš napokon rozhodol o výhre Groenewegena
Zdroj: TASR/AP/Daniel Cole
SPORT
Uložit Uložené

O víťazovi musel rozhodnúť až fotofiniš.

Dnes bola na programe Tour de France tretia a zároveň posledná dánska etapa dlhá 182 kilometrov, ktorá bola opäť rovinatá, a diváci očakávali záverečný špurt do cieľa. Okamžite v úvode etapy sa vydal do úniku dánsky cyklista Magnus Cort Nielsen (EF Education-EasyPost), ktorého cieľom bolo, rovnako ako včera, pozbierať tri body za tri vrchárske prémie, čo sa mu aj podarilo. 

91 kilometrov pred cieľom čakala bodovaná prémia aj šprintérov. Na tej získal najviac bodov Nielsen, ktorý bol ešte stále v úniku, a v špurte o zvyšné body bol najúspešnejší Wout van Aert (Team Jumbo-Visma), za ktorým nasledovali Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl Team), Christophe Laporte (Team Jumbo-Visma), Peter Sagan (TotalEnergies) a Caleb Ewan (Lotto Soudal).

Necelých 53 kilometrov pred cieľom pelotón napokon pohltil Nielsena, ktorý bol v samostatnom úniku takmer 130 kilometrov, a všetko nasvedčovalo záverečnému špurtu o víťazstvo. 10 kilometrov sa v pelotóne stal hromadný pád, ktorému sa však hlavní favoriti na víťazstvo vyhli.

V záverečnom tesnom špurte bol najúspešnejší Dylan Groenewegen (Team BikeExchange-Jayco), druhý skončil Wout van Aert (Team Jumbo-Visma), tretí Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix), štvrtý Peter Sagan (TotalEnergies) a piaty Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl Team).

Domů
Sdílet
Diskuse