Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. července 2022 11:40
Čas čtení 1:25
Radim Šlechta

Karel Janeček spustil kampaň v metaversu. „Vypadá jako dvanáctiletý týpek, co si hraje na Avengers,“ píší mu lidé

Karel Janeček spustil kampaň v metaversu. „Vypadá jako dvanáctiletý týpek, co si hraje na Avengers,“ píší mu lidé
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman
NEWS KAREL JANEČEK PREZIDENTSKÉ VOLBY 2023
Uložit Uložené

Internet si dělá legraci z Karla Janečka, který započal kampaň v metaversu.

Karel Janeček nepovede prezidentskou kampaň jen v reálném světě. Její část převádí do metaversa. V Karlových Varech zároveň spustil program, v němž chce, aby jej lidé lépe poznali. 

Karel Janeček se spojil se společností Somnium Space. Bude s ní pracovat na své prezidentské kampani z metaversa. Společnost na Twitteru zveřejnila fotku Janečkova animovaného avatara, který by měl kampaní provázet. Vedle toho oznámil, že bude v jednotlivých krajích stoupat na některý z místních vrcholů.

Na začátek Janečkovy kampaně reagují i lidé na sociálních sítích. Video přesdílela stránka Český politický bizár, kterou na Facebooku sleduje 50 tisíc lidí. „Karel Janeček povede kampaň v metaversu. To je vše, nemám tušení, jak to víc okomentovat, snad všechny tři voliče v metaversu přesvědčí,“ napsal na Twitter novinář Filip Zelenka.

Janeček se v rámci kampaně prezentoval svými dovednostmi v oblasti několika sportů. Ve videu demonstruje svou znalost chůze po laně a schopnost udržet se delší dobu ve stojce na rukou. Na tu reagoval politický komentátor Václav Dolejší tím, že Česká republika bude mít prvního prezidenta, který gymnastické kousky dokáže. Následně se opravil a na Twitteru porovnal fotky Janečka a na hlavě stojícího T. G. Masaryka.

„Na videu mává virtuálnímu publiku, které nevidí nikdo jiný než on, zatímco pro lidi, kteří ho vidí, vypadá jako dvanáctiletý týpek, který si hraje na Avengers. Love it! Nemůžeme pro něj udělat nějaké volby každý měsíc?“ píše na Twitteru novinář Vojtěch Boháč.

Zpět
Sdílet
Diskuse