Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. července 2022 21:33
Čas čtení 1:01
Adam Novosad

Na Mimoně chodí do kina skupiny mladých lidí v oblecích a s doutníky. Ironický trend z TikToku nadělal kinům problémy

Na Mimoně chodí do kina skupiny mladých lidí v oblecích a s doutníky. Ironický trend z TikToku nadělal kinům problémy
Zdroj: Illumination Studios
FILMY A SERIÁLY MINIONS: THE RISE OF GRU TIKTOK
Uložit Uložené

Mimoni vyvolali nečekaný trend, který způsobil ironický žertík z TikToku.

Internetový žertík přerostl do celosvětové iniciativy, která nyní nutí některá kina k zákazu obleků ve svých kinosálech. Začátkem července se do kin dostal nový film Mimoni: Padouch přichází, který si na TikToku získal popularitu díky skupinám fanoušků v oblecích, píše Newsweek.

Do kinosálů přicházejí hrstky mladých mužů v oblecích či smokinzích, občas si před vstupem do kina připálí doutníky a pak si odcházejí užít film o malých žlutých postavičkách.

Tento trend získal označení gentleminions a od premiéry filmu v kinech si osvojil i marketingový tým filmu na sociálních sítích.

Ironická podpora filmu v oblecích se však nesetkala s pochopením v každém kině, do kterého mladí lidé na Mimoně přišli. V několika britských kinech museli manažeři zakázat vstup do kinosálu každému ve „formálním oděvu“, protože některé skupiny fanoušků z trendu gentleminions přímo v kinosálech křičí, hlasitě tleskají na podporu filmu, nebo dokonce házejí na plátno banány.

Na sociálních sítích dnes můžeš najít desítky různých videí, která zachycují, jak gentleminions přicházejí do kin a fotí se před plakáty filmu. Občas se stane, že do kina na Mimoně přijde několik skupin v oblecích nezávisle na sobě, a tak se spojí, což obvykle způsobí, že pro ostatní diváky v kinosálu jsou o to otravnější.

Domů
Sdílet
Diskuse