Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. července 2022 11:46
Čas čtení 1:00
Vojtěch Vanda

Pád ledovce v Alpách nepřežil jeden Čech, druhý se pohřešuje, potvrdilo ministerstvo

Pád ledovce v Alpách nepřežil jeden Čech, druhý se pohřešuje, potvrdilo ministerstvo
Zdroj: Pexels/Virgil Hegoboru
NEWS ITÁLIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Incident, během něhož se v neděli na hoře Marmolada v Dolomitech v italských Alpách uvolnil ledovec, si vyžádal i život jednoho Čecha. Podle ministerstva zahraničních věcí se pohřešuje jeho kamarád.

Uvolněný ledovec v italských Alpách usmrtil minimálně jednoho Čecha, informovalo v úterý české ministerstvo zahraničních věcí. Nadále se pohřešuje i jeho kamarád, který stále ještě nebyl nalezen. Během incidentu na hoře Marmolada v Dolomitech bylo zasypáno přibližně 15 turistů. 

Doporučeno
V Alpách se uvolnil ledovec, nejméně šest lidí zahynulo V Alpách se uvolnil ledovec, nejméně šest lidí zahynulo 3. července 2022 18:21

„Na základě informací z našeho zastupitelského úřadu v Miláně můžeme nyní potvrdit, že mezi oběťmi neštěstí v italských Alpách je i český občan. Cestoval s kamarádem, kterého nadále pohřešujeme. Upřímnou soustrast rodině a blízkým,“ informovalo ministerstvo zahraničních věcí na Twitteru.

Včerejší incident měl zasáhnout asi 15 lidí, z nichž 8 bylo zraněno. Nakonec mělo přijít o život 6 osob. Jak jsme psali v pondělí, mluvčí alpské záchranné služby Walter Milan řekl pro státní televizi, že příčinou náhlého sesuvu ledovce může být intenzivní vlna veder, která koncem června zachvátila Itálii.

Sesuv ledovce zachytilo několik lidí na videa, která se postupem času začala objevovat na sociálních sítích. „To, co začalo jako úžasný výlet s nádherným výhledem z hory Marmolada v Itálii, se proměnilo v den, na který nikdy nezapomeneme. Na začátku jsme si mysleli, že přilétá letadlo...“ komentovala hlasitý sesuv půdy Kristýna Bílková na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse