Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. července 2022 15:08
Čas čtení 0:37
Martin Adam Pavlík

AKTUÁLNE: Len pár kilometrov od Bratislavy vznikla tromba

AKTUÁLNE: Len pár kilometrov od Bratislavy vznikla tromba
Zdroj: Facebook/Senec TV
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na celom Slovensku dnes platia výstrahy prvého stupňa pred búrkami.

Facebooková stránka Senec TV informuje, že na diaľnici medzi Bratislavou a Nitrou sa  vyskytla tromba, teda atmosférický vír alebo inak aj vír s vertikálnou osou, ktorý je výsledkom búrok. IMeteo píše, že ak by sa  tromba dotkla zeme, v tom prípade by už nešlo o trombu, ale o tornádo. Podľa portálu vznikla tromba aj v pondelok večer na juhu Moravy.



Na celom Slovensku dnes platia výstrahy prvého stupňa pred búrkami. Meteorológovia informovali, že intenzívny dážď môže vyvolať prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov. Vietor môže spôsobiť škody menšieho rozsahu na porastoch a objektoch, padajúce trosky a nezabezpečené predmety predstavujú riziko pre ľudské zdravie.

Pre okres Skalica bol vyhlásený druhý stupeň hydrologickej výstrahy. „Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov,“ informoval SHMÚ.

Domů
Sdílet
Diskuse