Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2022 11:39
Čas čtení 1:04
Tereza Patočková

Metallica zareagovala na použití své písně ve finále seriálu Stranger Things

Metallica zareagovala na použití své písně ve finále seriálu Stranger Things
Zdroj: Getty Images/Frazer Harrison
NEWS HUDBA STRANGER THINGS
Uložit Uložené

V úterý kapela zveřejnila záběry ze závěrečné scény na svůj Instagram. V popisku Metallica vyjádřila svůj obdiv a podporu k použití hudby v seriálu a potěšení z toho, že jejich píseň byla použita na tak nezapomenutelnou scénu.

Poté, co seriál poslal zpěvačku Kate Bush do čela žebříčků, přinesl poslední díl Stranger Things 4 další „znovuobjevený“ hudební zářez v podobě osmiminutové metalové klasiky Metallicy z 80. let – písně Master of Puppets. V úterý kapela reagovala na použití své skladby ve finále show. Informoval o tom server Variety

Ve finále 4. řady „The Piggyback“ hraje postava Eddieho Munsona (Joseph Quinn) píseň Master of Puppets – vydanou v roce 1986, v roce, kdy se sezóna odehrává – aby odvrátila pozornost démonických netopýrů chránících doupě hlavního padoucha Vecny (Jamie Campbell Bower). Tvůrci seriálu Duffer Brothers napsali píseň do scénáře během předprodukce, načež supervizorka seriálu Nora Felder dostala od kapely povolení k použití.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Metallica (@metallica)

V úterý kapela zveřejnila záběry ze závěrečné scény na svůj Instagram. V popisku Metallica vyjádřila svůj obdiv a podporu k použití hudby v seriálu a zároveň potěšení z toho, že jejich píseň doprovodila tak nezapomenutelnou scénu. Svůj obdiv vztáhli také ke Quinnovi, který hrál na kytaru. „Způsob, jakým Duffer Brothers začlenili hudbu do ‚Stranger Things‘, byl vždy na úplně jiné úrovni, takže jsme byli nadšení, že do show nezařadili pouze ‚Master of Puppets‘, ale že kolem písně také postavili tak klíčovou scénu,“ píše skupina v příspěvku.

Doporučeno
Příběh, který inspiroval 4. řadu Stranger Things: Vražda tří malých dětí a panika ze satanismu Příběh, který inspiroval 4. řadu Stranger Things: Vražda tří malých dětí a panika ze satanismu 5. května 2020 19:02

„Všichni jsme byli nadšeni, když jsme viděli konečný výsledek, byli jsme úplně uneseni... je to tak extrémně dobře udělané, natolik, že někteří lidé byli schopni uhodnout píseň jen tím, že viděli několik sekund ruce Josepha Quinna v traileru! Jak šíleně cool to je?“

„Je to neuvěřitelná pocta být tak velkou součástí Eddieho cesty a být se všemi ostatními úžasnými umělci v show,“ dodávají v příspěvku.

Domů
Sdílet
Diskuse