Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2022 14:16
Čas čtení 0:37
Tímea Krauszová

SHMÚ varuje pred búrkami, platia viaceré výstrahy

NEWS
Uložit Uložené

Prichádza ďalšia vlna búrok.

SHMÚ znovu varuje pred búrkami. Podľa predpovedí meteorológov dorazia na Slovensko v stredu popoludní. Pre časti Banskobystrického, Trenčianskeho, Nitrianskeho, Trnavského a Žilinského kraja vydali meteorológovia výstrahu prvého stupňa, ktorá predbežne platí do 15.00 h.

Prehánky a búrky po dlhšom čase zasiahli celé územie Slovenska, informuje SHMÚ na Facebooku. „Obdobie dlhotrvajúcich horúčav bolo ukončené prechodom zvlneného studeného frontu, ktorý priniesol toľko očakávanú vlahu. Zrážky v podobe prehánok, občasného dažďa alebo búrok s priestorovo rozdielnymi úhrnmi sa vyskytli takmer na celom území, s výnimkou Východoslovenskej nížiny.“ Dodávajú však, že dážď sucho len zmiernil, no úplne ho neprerušil. Stále časť krajiny bojuje s extrémnym suchom aj nedostatkom vody.

Tento týždeň prišlo spolu s dažďom pre mnohých aj vytúžené ochladenie a z takmer 40 stupňov sa teploty prepadli na takmer polovicu. Milovníci chladnejšieho počasia si ho však dlho neužijú. Hoci sa v priebehu týždňa zrejme udržia pod tridsiatkou, už o pár dní nás podľa dlhodobej predpovede znovu čakajú tropické horúčavy. 

Domů
Sdílet
Diskuse