Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2022 16:02
Čas čtení 0:34
Ilona Hobzová

Kypr na některých místech znovu zavedl roušky. Jen měsíc poté, co tuto povinnost zrušil

Kypr na některých místech znovu zavedl roušky. Jen měsíc poté, co tuto povinnost zrušil
Zdroj: Pixnio/volně k užití
NEWS KORONAVIRUS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Za nedodržení nařízení hrozí vysoká pokuta.

Na Kypru budou od pátku 8. července ve vnitřních veřejných prostorách znovu povinné roušky. Oznámilo to tamní ministerstvo zdravotnictví. Je to přitom jen měsíc, co země toto opatření zrušila. Epidemiologové ho ale doporučili znovu zavést kvůli rostoucímu počtu nákaz koronavirem. 

Počet případů roste

Za poslední týden laboratoře odhalily 19 503 nově nakažených, roste také počet pacientů v nemocnicích. Povinnost zakrýt si nos a ústa ve vnitřních prostorách tak bude od pátku platit pro všechny lidi starší dvanácti let. 

Výjimku mají lidé, kteří zrovna jedí nebo pijí, lidé v posilovnách nebo ti, kterým nošení roušky znemožňuje například psychické či neurologické onemocnění. V ostatních případech hrozí za nedodržení nařízení pokuta až ve výši 300 eur, tedy přibližně 7 500 korun. 

Kyperské ministerstvo lidem doporučilo také dodržovat další opatření, která zabraňují šíření nemoci. Kromě roušky by mezi sebou lidé měli dodržovat doporučené odstupy a provádět dostatečnou hygienu rukou.

Domů
Sdílet
Diskuse