Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2022 16:17
Čas čtení 1:03
Adéla Ježková

Victoria Beckham nechce, aby její dcera Harper používala sociální sítě. Obává se body shamingu

Victoria Beckham nechce, aby její dcera Harper používala sociální sítě. Obává se body shamingu
Zdroj: Wikimedia Commons/LGEPR/volně k užití
NEWS SOCIÁLNÍ SÍTĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Victoria Beckham se obává, že její dcera Harper bude vystavena body shamingu, až bude dost stará na to, aby mohla používat sociální sítě.

Victoria Beckham se obává, že její dcera Harper bude vystavena body shamingu, až bude dost stará na to, aby mohla používat sociální sítě. „Harper nemá sociální sítě, takže si s body shamingem zatím nemusíme dělat starosti. Ale když vidím, jak krutí lidé dokážou být, ano, opravdu mě to znepokojuje. Je ve věku, kdy se její tělo začne měnit,“ popsala Victoria Beckham v rozhovoru pro australský Vogue.

Doporučeno
„Jsi tlustá jako prase, nemáš žádný zadek“. Body shaming je tradiční a nebezpečný fenomén „Jsi tlustá jako prase, nemáš žádný zadek“. Body shaming je tradiční a nebezpečný fenomén 26. října 2021 7:00

Nejdůležitější podle ní nyní je, aby jako rodina hodně komunikovali a desetiletá Harper se obklopovala milými přáteli. „Ale je to docela děsivé, nebudu lhát,“ dodala módní návrhářka. Vysvětlila také, že její jediná dcera nespěchá s dospíváním a ráda se obléká „dle svého věku“.

„Nepatří k těm dětem, které chodí ven nalíčené a v crop topu,“ řekla Beckham. V rozhovoru dokonce prozradila, že Harper neschvalovala minisukně, které nosila během svého působení ve Spice Girls. „Vlastně mi nedávno řekla: ,Mami, viděla jsem nějaké tvé fotky, když jsi byla ve Spice Girls, a ty tvoje sukně byly prostě nepřijatelné. Byly příliš krátké,‘ “ dodala.

Body shaming neboli ponižování či posměch namířený na cizí těla je jednou z běžných forem kyberšikany. Jak poznamenává server Independent, vyjádření Victorie Beckham přichází poté, co průzkum organizace Girlguiding z roku 2021 zjistil, že dvě z pěti dívek (40 %) ve věku 11 až 16 let se ve Spojeném království na sociálních sítích porovnává s ostatními, a cítí se tak méně sebevědomě. 94 % dospívajících dívek uvedlo, že se stydí za své tělo, a 57 % dívek ve věku 12 až 20 let si myslí, že příčinou jejich šikany byl jejich vzhled.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham)

Domů
Sdílet
Diskuse