Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2022 18:59
Čas čtení 0:36
Adéla Ježková

Zelenskyj odvolal velvyslance v Česku Jevhena Perebyjnise

Zelenskyj odvolal velvyslance v Česku Jevhena Perebyjnise
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Yevhen6868/volně k užití
NEWS UKRAJINA VOLODYMYR ZELENSKYJ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Spolu s Perebyjnisem končí i velvyslanci v Maďarsku, Německu, Norsku a Indii.

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj odvolal velvyslance v Česku Jevhena Perebyjnise. O rozhodnutí informovala ukrajinská prezidentská kancelář na svém webu

Kromě Perebyjnise odvolal Zelenskyj také velvyslance Andrije Melnyka v Německu, Vjačeslava Jacjuka v Norsku, velvyslankyni Ljubov Nepop v Maďarsku a Igora Policha, velvyslance země v Indii, Maledivách, Nepálu, Srí Lance a Bangladéši.

Doporučeno
Ukrajinský velvyslanec v Česku: Nemohu najít správná slova, abych vám v plné míře vyjádřil svou vděčnost (VIDEO) Ukrajinský velvyslanec v Česku: Nemohu najít správná slova, abych vám v plné míře vyjádřil svou vděčnost (VIDEO) 17. března 2022 19:22

Kancelář důvody blíže nespecifikovala. Podle Deníku N s odvoláním na tiskovou atašé ukrajinské ambasády Tetianu Okopnou se nicméně jedná o plánovanou výměnu. Stejný důvod má platit i u ostatních velvyslanců. „Jsem tady 5,5 roku. Normálně mise trvá 4 roky. To je jediný důvod. Vracím se na Ukrajinu,“ napsal Perebyjnis Deníku N.

Jevhen Perebyjnis byl jmenován ukrajinským velvyslancem v České republice ke 23. lednu 2017 prezidentem Petrem Porošenkem. Dříve vedl zastupitelský úřad v Lotyšsku.

Domů
Sdílet
Diskuse