Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2022 18:14
Čas čtení 0:31
Adéla Ježková

Djoković vyhrál Wimbledon, Kyrgiose porazil 3:1 na sety a získal 21. grandslamový titul

Djoković vyhrál Wimbledon, Kyrgiose porazil 3:1 na sety a získal 21. grandslamový titul
Zdroj: ČTK/PA/Adam Davy
NEWS NOVAK DJOKOVIĆ TENIS
Uložit Uložené

Finále Wimbledonu nabídlo drama až do konce.

Srbský tenista Novak Djoković po velkém dramatu ovládl finále Wimbledonu a australského tenistu Nicka Kyrgiose porazil 3:1 na sety (4:6, 6:3, 6:4, 7:6, tiebreak 7:3). Djoković si tak připsal už 21. grandslamový titul. 

Doporučeno
Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc 13. dubna 2022 7:00

Zatímco vítěz mužské čtyřhry na Australian Open 2022 byl v grandslamovém finále poprvé, Djoković do finále Wimbledonu nastupoval už po osmé a celkově se pro něj jednalo o 32. grandslamové finále.

Bývalá světová jednička Djoković se se světovou čtyřicítkou Kyrgiosem v minulosti utkala již dvakrát, přičemž oba zápasy vyhrál sedmadvacetiletý Australan.

Finalisté letošního Wimbledonu se dlouhou dobu neměli moc v lásce. Jejich vztah se trochu napravil poté, co Kyrgios prohlásil, že je v rozpacích ze zacházení s Djokovićem, který byl před Australian Open zadržen místními úřady, propuštěn a poté znovu zadržen a deportován.

Domů
Sdílet
Diskuse