Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2022 20:17
Čas čtení 0:59
Adéla Ježková

České tenistky Krejčíková a Siniaková vyhrály Wimbledon, ve finále čtyřhry zvítězily 2:0 na sety

České tenistky Krejčíková a Siniaková vyhrály Wimbledon, ve finále čtyřhry zvítězily 2:0 na sety
Zdroj: ČTK/ZUMA/Rob Prange
NEWS BARBORA KREJČÍKOVÁ TENIS
Uložit Uložené

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se ve finále ženské čtyřhry utkaly se zkušenými deblistkami Elise Mertens a Šuaj Čang.

České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková zvítězily 2:0 na sety (6:2, 6:4) nad Číňankou Šuaj Čang a Belgičankou Elise Mertens ve finále čtyřhry žen na grandslamovém tenisovém turnaji Wimbledon v Londýně.

Od samého počátku byly české tenistky podle některých prognóz favoritkami, podle tenisových komentátorů především díky jejich lepší sehranosti. Očekávalo se však, že utkání bude velmi vyrovnané.

Doporučeno
Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc 13. dubna 2022 7:00
krejčíková siniaková
Zdroj: ČTK/ZUMA/Rob Prange
Tenistka Krejčíková poskytla Refresheru exkluzivní rozhovor, který si můžeš přečíst na tomto odkazu. Promluvila o skromných začátcích, duševním zdraví v tenisu, motivaci i podpoře rodiny.

Duo českých tenistek spolu v neděli sehrálo již šesté grandslamové finále. Dosud přitom prohrály jen jednou, a sice na loňském Australian Open. Na společném kontě mají přes 200 zápasů, 11 titulů, 4 grandslamy, a dokonce i vyhranou olympiádu.

Zkušený čínsko-belgický tým deblistek Mertens a Čang spolu poprvé hrál před třemi lety, spolupráci obnovily až letos. Hned se ale probojovaly až do finále. Světová jednička Mertens má už na kontě celkem 15 titulů ve čtyřhře, včetně tří grandslamů. Světová čtyřka Čang posbírala 12 deblových titulů.

Doporučeno
Djoković vyhrál Wimbledon, Kyrgiose porazil 3:1 na sety a získal 21. grandslamový titul Djoković vyhrál Wimbledon, Kyrgiose porazil 3:1 na sety a získal 21. grandslamový titul 10. července 2022 18:14

V sobotu si vítězství z finálové dvouhry žen odnesla kazašská tenistka Jelena Rybakina, která porazila Tunisanku Ons Džabúr. Pro obě tenistky šlo o první velké finále na grandslamovém turnaji. Mužské finále ve dvouhře v neděli ovládl Novak Djoković.

Mohlo by tě zajímat:
Bruce Willis skončil s herectvím. Toto je jeho 10 nejlepších filmů, které musí vidět každý fanoušek
– Překvap oslavence a pošli místo nudné zprávy tato originální blahopřání k narozeninám
Nevíte kam jet na výlet? Máme pro vás několik cestovatelských tipů.
Domů
Sdílet
Diskuse