Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. července 2022 15:30
Čas čtení 1:04
Ilona Hobzová

Praha patří mezi nejlepší města světa. Magazín Time Out ji zařadil na 6. místo

Praha patří mezi nejlepší města světa. Magazín Time Out ji zařadil na 6. místo
Zdroj: Unsplash/Alice/volně k užití
NEWS PRAHA
Uložit Uložené

Hlavní město se prosadilo v konkurenci dvaceti tisíc měst.

Britský magazín Time Out zveřejnil seznam nejlepších měst světa pro rok 2022. Na předních místech žebříčku se umístila Praha, kterou magazín zařadil na šesté místo. Vedlo se jí i v anketě o nejkrásnější města, kde skončila třetí. Vítězem ankety o nejlepší město v roce 2022 se stal skotský Edinburgh. 

Praha není jen hezká tvářička

Podle novináře Davida Creightona není překvapením, že se Praha stala třetím nejkrásnějším městem na světě. „Málokteré město vypadá tak dobře,“ uvedl. Metropole ale podle něj není jen hezkou tvářičkou. Turisté v ní objevují stále atraktivnější kvalitu života, kterou demonstruje třeba obrovské množství galerií a muzeí nebo kvalitní a cenově dostupné jídlo v obchodech i restauracích. 

Deset nejlepších měst pro rok 2022 podle magazínu Time Out:

1. Edinburgh
2. Chicago
3. Medellín
4. Glasgow
5. Amsterdam
6. Praha
7. Marrákeš
8. Berlín
9. Montreal
10. Kodaň

Lidé v Praze také oceňují městskou hromadnou dopravu. A pokud hledají tišší a klidnější místa, mohou se vypravit třeba do míst, jako je Divoká Šárka, kterou lze navštívit, aniž by člověk opustil město. 

Creighton Prahu doporučuje navštívit i kvůli nedávno zrenovované náplavce, která byla nominována na prestižní cenu za architekturu. Zmiňuje také Střelecký ostrov, který podle něj nabízí nadčasové výhledy. „Celých devadesát procent Pražanů uvedlo, že jejich město je krásné. A dokonce devadesát šest procent pozitivně ohodnotilo systém hromadné dopravy,“ doplnil Creighton statistiky.

Britský Time Out vydává žebříčky nejlepších a nejkrásnějších měst každý rok. Loni se Praha stala sedmým nejlepším městem, hodnocení nejkrásnějších měst dokonce vyhrála. Nejlepšími místy v Praze, která stojí za návštěvu, jsou podle magazínu Karlův most, Václavské náměstí, park Letná, Pražský hrad, palác Lucerna nebo Vyšehrad. 

Domů
Sdílet
Diskuse