Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
12. července 2022 17:33
Čas čtení 0:40

Český Sky Bridge se objevil na titulní straně prestižního světového časopisu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Český Sky Bridge se objevil na titulní straně prestižního světového časopisu
Zdroj: Creative Commons/Tomas.drapal

Sky Bridge patří podle časopisu k místům, která stojí za to navštívit.

Nejdelší visutý most na světě, kterým se od května letošního roku může pyšnit Česko, se objevil na titulní straně amerického týdeníku Time, jenž je jedním z nejznámějších světových časopisů. Time zařadil visutý most s názvem Sky Bridge mezi padesát míst, která stojí za to v roce 2022 navštívit. 

Architektonický skvost

Sky Bridge, 721 metrů dlouhý most na Dolní Moravě, označuje Time za architektonický zázrak. Výlet na tento most by si neměli podle časopisu nechat ujít cestovatelé, kteří milují vzrušení z vysokých nadmořských výšek. Sky Bridge 721 se nachází ve výšce 1 110–1 116 metrů, nese jej šest hlavních nosných lan a jeho výstavba zabrala dva roky.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený TIME (@time)

Time kromě Sky Bridge doporučil dalších 49 míst, která by milovníci cestování rozhodně neměli opomenout. Mezi destinace vhodné k prozkoumání zařadili novináři například celá města jako jihokorejský Soul, kanadské Toronto nebo Kodaň v Dánsku. Za návštěvu stojí podle Time například Velký bariérový útes v Austrálii, národní park Hwange v Zimbabwe nebo italská Kalábrie. 

Domů
Sdílet
Diskuse