Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. července 2022 20:00
Čas čtení 0:44
Ilona Hobzová

FOTO: Umělec přenáší ikonické značky do středověku. Přeměnil Burger King, Pumu nebo Audi

FOTO: Umělec přenáší ikonické značky do středověku. Přeměnil Burger King, Pumu nebo Audi
Zdroj: Se svolením Ilji Denisova
NEWS UMĚNÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

„Oproti středověku se v našem světě nic nezměnilo, vše se jen obalilo do moderní skořápky,“ říká Ilja Denisov.

Ilja Denisov, který vystupuje pod pseudonymem Ilja Stallone, je na sociálních sítích nesmírně populární. Jen na Instagramu ho sleduje více než čtyřicet tisíc lidí. Baví se jeho tvorbou. Denisov totiž přetváří loga známých značek do středověké podoby. Jeho kreativitě se nevyhnuly značky aut, potravinových řetězců, oblečení, ale ani známých aplikací nebo sociálních sítí. 

Denisov: Středověk je zajímavou součástí historie

„Už od dětství jsem velmi rád kreslil, chodil jsem na uměleckou školu. Kreslení zátiší nebo lidí mě ale moc nebavilo, raději tvořím něco nového. Myslím si, že kreativita je mou silnou stránkou,“ řekl Refresheru Ilja. Na vysoké škole vystudoval grafický design, věnoval se hlavně tvorbě značek. Vytvářel design webových stránek, obaly i animace, nejraději měl ale právě loga a ilustrace. 

Ilja Denisov
Zdroj: Se svolením Ilji Denisova

Proč se Denisov rozhodl známá loga moderního světa zasadit zrovna do středověku? „Středověk je velmi zajímavou součástí historie. Všechny ty rytířské turnaje, králové, hrady a romantika. Všechno to vypadá skvěle, když z toho odstraníme utrpení jako války a mor. Oproti středověku se v našem světě nic nezměnilo, vše se jen obalilo do moderní skořápky,“ vysvětlil s úsměvem. Dodal, že s projektem přetváření log do středověké podoby ještě neskončil.

Ilya DenisovIlya DenisovIlya DenisovIlya Denisov
Zobrazit galerii
(15)
Domů
Sdílet
Diskuse