Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2022 17:29
Čas čtení 1:06
Tereza Šnajdrová

Texas chce předejít střelbám ve školách. Studenti možná budou muset nosit průhledné batohy

Texas chce předejít střelbám ve školách. Studenti možná budou muset nosit průhledné batohy
Zdroj: TASR/AP
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Školy žádají, aby se povinnost nosit průhledné batohy vztahovala na všechny základní, střední i vysoké školy. Nové pravidlo by mělo vést k většímu bezpečí studentů i učitelů.

Koncem května tohoto roku celým Texasem otřásla střelba na jedné z tamních základních škol, při níž zemřelo 19 žáků a dvě učitelky. Druhá největší texaská školská rada nyní žádá, aby studenti nosili průhledné batohy, které by bylo snazší kontrolovat, a nedošlo by tak k dalšímu ohrožení bezpečnosti žáků i učitelů. Rozhodnutí ještě není konečné a o tom, zda povinnost opravdu vzejde v platnost, by se mělo rozhodnout v následujících týdnech, píše Vice.

Doporučeno
Střelba na základní škole v Texasu má 21 obětí. Útočník zabil děti i učitele, předtím střílel na vlastní babičku Střelba na základní škole v Texasu má 21 obětí. Útočník zabil děti i učitele, předtím střílel na vlastní babičku 25. května 2022 7:48

Druhá největší školská rada ve státě Texas oznámila, že studenti budou muset od nového školního roku nosit průhledné batohy. Nové pravidlo, které by mohlo sloužit jako prevence střelby na školách, by se mohlo vztahovat na všechny studenty základních, středních i vysokých škol.

Povinnost nosit průhledné batohy ještě nebyla oficiálně schválena a rozhodnout by se o ní mělo v následujících týdnech. „V příštích týdnech o tom budeme jednat. Tím, co je nejlepší pro nadcházející školní rok, se budou zabývat naši vedoucí pracovníci,“ řekla mluvčí školské rady Robyn Harris.

Školní instituce povinností reagují na střelbu na základní škole Robb, při níž zemřelo 19 žáků a dvě učitelky. Průhledné batohy by prý měly zajistit vyšší bezpečnost studentů a také pohodu zaměstnanců. „Průhledné batohy také urychlí vstup studentů do školy, protože nebude nutné otevírat a kontrolovat každý z nich,“ dodává školská rada. 

Některým studentům se nařízení nelíbí a stěžují si na to, že přijdou o soukromí při nošení předmětů, jako jsou tampony či léky. Podle školské rady by však studenti měli možnost mít v batohu malé neprůhledné pouzdro na osobní věci. 

Povinnost nosit průhledné batohy není ve Spojených státech ničím výjimečným. Například studenti Broward County Public Schools v Parklandu na Floridě musí transparentní ruksaky nosit již od roku 2018.

Anketa:
Souhlasíš s tím, aby studenti měli povinnost nosit do škol průhledné batohy?
Ano, je to správné rozhodnutí.
Ne, taková blbost!
Ano, je to správné rozhodnutí.
31 %
Ne, taková blbost!
69 %
Domů
Sdílet
Diskuse