Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2022 10:26
Čas čtení 1:03
Vojtěch Vanda

Seriál ze světa Pána prstenů má venku oficiální trailer

Seriál ze světa Pána prstenů má venku oficiální trailer
Zdroj: Amazon Studios
FILMY A SERIÁLY PÁN PRSTENŮ
Uložit Uložené

Největší část dvou a půl minutového videa zabrala konverzace mladé Galadriel v podání velšské herečky Morfydd Clark.

První nezkrácený trailer je na světě. Fanoušci očekávaného seriálu ze světa Pána prstenů The Lord of the Rings: The Rings of Power se dočkali prvního delšího náhledu do světa zasazeného tisíce let před událostmi tří velkofilmů z režie Petera Jacksona. Největší část videa, v němž se člověk hlavně pokochá krajinnou scenérií, je věnována elfce Galadriel, kterou po Cate Blanchett ztvárnila velšská herečka Morfydd Clark.

Obrovský budget, potenciál a očekávání. Nový seriál z prostředí fantasy světa J. R. R. Tolkiena je od počátku spojován se superlativy. Není divu, produkce s rozpočtem blížícím se 30 miliardám korun se bude snažit uspokojit hlad po dalších příbězích ze Středozemě, které si od přelomu tisíciletí získaly miliony fanoušků po celém světě.

V novém traileru k seriálu, který láká sledující na začátek vysílání v září na Amazonu Prime, se divák setká zejména s mladou elfkou Galadriel tisíc let před událostmi z Pána prstenů. Vznešená elfka, kterou ztvárnila Morfydd Clark, varuje mladého Elronda (Robert Aramayo, známý zejména z Game of Thrones), že „nepřítel je stále zde a otázkou zůstává, kde se skrývá“.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš Pána prstenů? KVÍZ: Jak dobře znáš Pána prstenů? 11. října 2023 8:30

Další postavy, kterých jsme si mohli na bájném ostrově Númenor všimnout, jak píše The Guardian, byly Isildur (Maxim Baldry), Elendil (Lloyd Owen) a královna regentka Míriel (Cynthia Addai-Robinson).

Oku velmi příjemné prostředí, které trailer představuje, zahrnuje ale i další místa z bájného knižního světa. Například trpasličí říši Khazad-dûm a elfí říši Lindon a Eregion. Tvůrčímu režisérskému triu J.A. Bayonovi, Charlotte Brändström a Waynu Che Yipovi znovu posloužila jako předloha novozélandská příroda.

Seriál se dostane na světlo světa 2. září a bude týdně vycházet v rámci služby Amazone Prime Video.

Domů
Sdílet
Diskuse