Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2022 18:30
Čas čtení 1:25
Dominik Vetrák

Nejlepší nové seriály tohoto týdne: Better Call Saul, What We Do in the Shadows a Resident Evil

Nejlepší nové seriály tohoto týdne: Better Call Saul, What We Do in the Shadows a Resident Evil
Zdroj: Netflix/Hulu/Amc
FILMY A SERIÁLY NEJLEPŠÍ SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Tento týden vyšly hned tři seriály, kterým jsme dali šanci.

Tento týden vyšly tři lákavé seriály, které stojí za pozornost. Rozhodli jsme se tedy, že si na ně trochu posvítíme a snad ti dáme i tip, díky kterému propadneš novému seriálu. 

Better Call Saul

Po krátké pauze pokračuje finální série Better Call Saul a tvůrci zahájili druhou polovinu dost zostra. Nebudeme nic prozrazovat, ale pokud máš za sebou předchozí část, víš, že děj směřuje velmi zajímavým směrem. Tvůrcům se opět podařilo navodit napínavou atmosféru a herci byli znovu výborní.

Už se nemůžeme dočkat, jak tento seriál skončí. Děj se totiž odehrává před událostmi seriálu Breaking Bad. Hlavní postavou je právník Jimmy McGill, ze kterého se stává podrazák Saul Goodman. Více se o nejlepším dramatickém seriálu posledních let dočteš zde.

Better Call Saul Ozark
Zdroj: Netflix

What We Do in the Shadows

Příběh se od skončení třetí série posunul o celý rok, takže když se postavy konečně setkají, mají si co říct. Ještě předtím je ale čeká sex a oprava domu, který se v jejich nepřítomnosti stal jednou velkou pastí ohrožující jejich životy.

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Zaujme také způsob, jakým tvůrci zpracovali Baby Colina. What We Do in the Shadows je vynikající komedie, která originálně využívá stereotypů o upírech a díky dobrým hercům vytváří komediální scény, jež tě rozesmějí.

What We Do In The Shadows
Zdroj: FX

Resident Evil

S přehledem nejslabší seriál z této trojice je stále zajímavý pro fanoušky herní série Resident Evil. Odehrává se totiž ve stejném světě jako hry, akorát v budoucnosti, takže události všech her se zde již staly. Hlavní postavou je Albert Wesker (Lance Reddick) a jeho dvě dcery, které s ním žijí v New Raccoon City. 

Organizace Umbrella to stále nevzdává s vytvořením drog, na kterých by zbohatla. Opět to však skončí katastrofou, během které zahyne většina lidstva, protože se promění v zombíky.

Máme za sebou jen několik částí, ale baví nás postavy a už nyní můžeme říci, že z hlediska vizuálu, designu příšer a kvality počítačových triků jde o nejlepší hraný projekt ze světa Resident Evil, jaký kdy vznikl. Škoda, že příběh je plný logických děr a seriálu škodí neustálé přepínání mezi dvěma časovými obdobími.

Přijali bychom i více strašidelných scén, protože je tam více akce než hororu. Seriál nás rozhodně nenadchl, ale zatím nás ani nijak neurazil.

Domů
Sdílet
Diskuse