Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2022 13:30
Čas čtení 5:11
Tereza Šnajdrová

Harry Styles poprvé v Praze: Řev fanoušků přehlušil první skladby. Charismatickému zpěvákovi ležela O2 arena u nohou (Reportáž)

Harry Styles poprvé v Praze: Řev fanoušků přehlušil první skladby. Charismatickému zpěvákovi ležela O2 arena u nohou (Reportáž)
Zdroj: REFRESHER/David Marcin
REFRESHER HARRY STYLES HUDBA KONCERTY ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

V pátek se v pražské O2 areně konal premiérový koncert britského idola Harryho Stylese, na kterém nechyběl ani REFRESHER.

Fanynky a fanoušci britského idola Harryho Stylese se konečně po dvou letech dočkali. Populární zpěvák vystoupil v pátek 15. července v pražské O2 areně a české publikum potěšil jak oblíbenými hity jako Adore You nebo Watermelon Sugar, tak i novou deskou Harry’s House. Harry Styles potvrdil, proč je jedničkou současné popové scény, a návštěvníci na páteční koncert pravděpodobně jen tak nezapomenou. Do O2 areny vyrazil díky Live Nation i REFRESHER a přináší ti reportáž z koncertu světové pop star.

Doporučeno
Whats Poppin nebo Industry Baby. Tyto tracky dostaly Jacka Harlowa na vrchol, ale vše není tak růžové, jak by se mohlo zdát Whats Poppin nebo Industry Baby. Tyto tracky dostaly Jacka Harlowa na vrchol, ale vše není tak růžové, jak by se mohlo zdát 16. července 2022 11:30

Fanoušci na britskou star čekali dlouhé hodiny. Někteří před O2 arenu přišli už den před začátkem koncertu

Harmonogram koncertu byl jasný. V 18:30 hodin se otevřou brány O2 areny, o hodinu a půl později vystoupí předkapela Wolf Alice a v 21:00 hodin přijde na masivní stage hlavní hvězda večera, Harry Styles.
 
Někteří návštěvníci si však z premiérového koncertu britské hvězdy udělali celodenní zážitek a před O2 arenu přišli už v časných ranních hodinách. A někteří dokonce už den předem. Důvodem nebylo to, aby si zabrali ta nejlepší místa v předních řadách. Ta totiž byla již před začátkem koncertu jasně dána. Fanoušci si prostě jen chtěli naplno užít atmosféru, která před koncertem panovala a kterou přišel nasát i REFRESHER.
 
„Je to tady skvělé. Povídáme si, zpíváme, děláme si make-up, tancujeme… Vážně si to tu užívám,“ řekla nám jedna z příchozích. V jedné větě popsala přesně to, jak to před O2 arenou vypadalo už od pátečního rána.

Harry Styles
Zdroj: REFRESHER/David Marcin


Nadšení fanoušci vytvořili velký kruh, zpívali skladby talentovaného umělce, poznávali nové lidi a seznamovali se s těmi, s nimiž budou sdílet sektor v průběhu koncertu. Tak přátelskou atmosféru těžko pohledat a bylo k dojetí, jak Harry Styles dokáže spojit lidi ze všech koutů Česka. A nejen to. Na koncertě nechyběli ani lidé ze Slovenska, Polska, Itálie a dalších zemí.
 
V půl sedmé večer se pak brány O2 areny otevřely a nedočkaví fanoušci svírající transparenty i kartonové postavy Harryho v životní velikosti se přesunuli dovnitř.

Harry Styles
Zdroj: REFRESHER/David Marcin

Předkapela Wolf Alice potěšila, nejvíce pak hitem Don’t Delete The Kisses

Přesně v osm hodin večer se pak na pódiu zjevila britská kapela Wolf Alice, kterou jsme jen před pár týdny mohli vidět na festivalu Rock for People. Zpočátku jsme měli trochu obavy, jak si rockeři s popovým publikem poradí, ale bylo znát, že kapela poupravila svůj setlist a natěšeným divákům dala přesně to, po čem toužili.

Doporučeno
Rock for People přivezl gigantická jména i neokoukané talenty. Festival potvrdil, že je v Česku jedničkou (Reportáž) Rock for People přivezl gigantická jména i neokoukané talenty. Festival potvrdil, že je v Česku jedničkou (Reportáž) 19. června 2022 16:00

Už během druhé skladby You're a Germ se Wolf Alice podařilo celou arénu roztleskat a u Delicious Things už většina sálu nadšeně popadala telefon a na dojatou kapelu svítila rozsvícenými baterkami.
 
Set Wolf Alice byl skvěle vyvážený, a ačkoli se kapela dostala pouze k 10 skladbám, příchozím nabídla perfektní průřez svojí tvorbou. Největší úspěch pak pochopitelně sklízely písně Bros a Don’t Delete The Kisses, které se staly oblíbenými i na TikToku. Poté, co kapela opustila pódium, bylo v publiku slyšet spoustu nadšených hlasů, které Wolf Alice až do pátečního večera neznaly, ale nyní je rády zařadí do svých playlistů.

Zlatý hřeb večer: Na scénu za mohutného burácení přišel Harry Styles

Krátce před devátou hodinou pak atmosféra v O2 areně zhoustla a zaplnila se i dříve volná místa. Bylo jasné, kvůli komu tu lidé jsou, a přesně v 21:00 hodin se všichni zvedli ze svých sedadel a za zvuků Bohemian Rhapsody od kapely Queen začali nedočkavě vyhlížet svého idola.
 

Harry Styles si ale dával načas, za což se později během koncertu omluvil, a na pódiu s barevnou konstrukcí se objevil až několik minut po deváté. O2 arenou se v tu ránu začaly ozývat dojaté i natěšené výkřiky, hysterický řev a pozdravy směřující ke stagi. Harry Styles je tady, poprvé v Praze, a mnoha příchozím se tak splnil sen.
 
Pokud bychom měli koncertu něco vytknout, tak to možná bude právě neuvěřitelný jekot fanoušků, který částečně přehlušil i první dvě skladby z Harryho setlistu. Britský zpěvák chtěl, aby jeho příznivci zažili nejšťastnější chvíle svých životů, a tak jim hned od začátku koncertu servíroval jeden hit za druhým. Music for a Sushi Restaurant Golden. Harry Styles hned po druhé skladbě pozdravil všechny příchozí, popadl kytaru a zeptal se: „Jste připraveni užít si zábavu?“ Odpovědí na jeho otázku byl opět jen hurónský křik.

Harry Styles
Zdroj: REFRESHER/David Marcin


Následovala Adore You z alba Fine Line, během které se britský idol prošel po celé stagi, každému sektoru poslal několik vzdušných polibků a všem ještě jednou poděkoval za to, že přišli. Bez fanoušků by Harry nebyl tam, kde je, čehož si je moc dobře vědom a během koncertu na to sám několikrát upozornil.
 
Show pokračovala písní Daylight, před níž se zpěvák publiku omluvil, že přišel na pódium s menším zdržením a na oplátku slíbil, že udělá vše pro to, aby fanoušci na tento večer nikdy nezapomněli. „Máte pouze jeden úkol, a to bavit se! Tancujte, zpívejte, buďte tím, čím jste vždy chtěli být!“ zvolal zpěvák a dodal, aby na sebe všichni dávali pozor.

Doporučeno
KISS: Jeden z členů měl v posteli téměř 5 000 žen, druhý je hluchý na jedno ucho, a přesto zpívá KISS: Jeden z členů měl v posteli téměř 5 000 žen, druhý je hluchý na jedno ucho, a přesto zpívá 13. července 2022 12:30

Bavily i pomalejší skladby či tvorba One Direction. Harry Styles na pódiu odhalil pohlaví nenarozeného dítěte jedné ze svých fanynek

Harry Styles je nejen výtečný zpěvák, ale také skvělý showman. Během písně Cinema popadl boa, které mu někdo z fanoušků hodil na stage, omotal si jej kolem krku a užíval si plné O2 areny.
 
„Tento song je pro mě speciální a doufám, že jednou bude speciální i pro vás,“ řekl Harry v úvodu písně Keep Driving, pomocí které celý večer přesunul do pomalejšího tempa. Příchozím to ale nevadilo, hala se rozsvítila telefony a za našimi zády jsme zaslechli i pláč. V doprovodu akustické kytary pak zazněly skladby Matilda a Boyfriends.

Harry Styles
Zdroj: REFRESHER/David Marcin


V publiku, ale také před O2 arenou bylo k vidění i mnoho duhových vlajek a jednu takovou pak během songu Lights Up popadl i Harry, stejně jako další dárky, které mu fanoušci házeli na stage. Následovala Satellite, po které zpěvák hodil řeč s příchozími.
 
Krásný moment nastal ve chvíli, kdy si idol všiml jedné dívky v publiku, která byla v devátém měsíci těhotenství a v ruce svírala balonek s nápisem: „Chlapec, nebo dívka?“ Harryho Stylese pak poprosila, zdali by balonek neprasknul a ona se tak konečně nedozvěděla pohlaví svého nenarozeného dítěte. Zpěvák jí samozřejmě vyšel vstříc a budoucí mamince pogratuloval k narození syna.

Neuvěřitelná jistota v hlase i sebejisté, avšak přátelské vystupování. Koncert Harryho Stylese byl přesně takový, o jakém fanoušci snili

Když se pak koncert přesunul do druhé třetiny, naservíroval Harry svým fanouškům i jednu píseň z dob, kdy působil v populární kapele One Direction. „Baby, you light up my world like nobody else. The way that you flip your hair gets me overwhelmed,“ zpívala téměř celá O2 arena. Po ní následovala melancholická Late Night Talking, Love of My Life, zpěvákovo rozloučení a odchod kapely.
 
Celá hala začala opět řinčet, z čehož nás bolí ušní bubínky ještě teď, a Harry Styles se bez zbytečného zdržování vrátil na pódium. Největší hity současné doby totiž ještě nezazněly, čehož si fanoušci byli vědomi a bylo jim jasné, že bez nich Harry neodejde.
 
Během Sign of the Times britský talent popadl ukrajinskou vlajku, čímž dal jasně najevo svůj postoj k válce na Ukrajině. Během toho, co s vlajkou mával nad hlavou, mu na stage od fanoušků přistála i vlajka ruská. Tu se však zpěvák rozhodl ignorovat a pokračoval ve zpěvu, zahalený do žluto-modré vlajky.
 
Pak se O2 arenou rozezněly tóny loňského letního hitu Watermelone Sugar a letošní jedničky As It Was, kterou zpívala takřka celá hala. Zpěvák pak svůj set zakončil písní Kiwi z alba Harry Styles a zmizel jako pára nad hrncem.
 
Věříme, že na páteční večer fanoušci jen tak nezapomenou. Harry Styles potvrdil, že je nejenom talentovaný zpěvák, ale také umělec, který svoje fanoušky miluje. Během celého koncertu bylo znát, že s nimi interaguje, čte si transparenty, s nimiž návštěvníci přišli, a kdyby mohl, pravděpodobně by s každým z příchozích prohodil alespoň pár slov. Premiéra britské star v Praze dopadla na jedničku a doufejme, že k nám Harry Styles brzy znovu zavítá.

Harry StylesHarry StylesHarry StylesHarry Styles
Zobrazit galerii
(22)
Domů
Sdílet
Diskuse