Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2022 8:05
Čas čtení 1:16
Adam Novosad

V The Sims 4 budeš moci nově změnit sexuální orientaci své postavy

V The Sims 4 budeš moci nově změnit sexuální orientaci své postavy
Zdroj: Electronic Arts
NEWS LGBTQ+ LIDÉ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Vývojáři už nyní pracují na tom, aby hra mechanicky podporovala také nebinární postavy.

Hráči The Sims 4 se dočkají rozšíření, díky kterému si budou moct zvolit sexuální orientaci svých postav. Společnost EA si pro hráče připravila 12. rozšíření s názvem High School Years, ale nehledě na to, zda si DLC dodatek koupíš, nebo nekoupíš, automaticky ti bude zpřístupněna možnost změnit sexuální orientaci postav, informuje Engadget.

Hlavní designérka hry SimGuruJessica v oficiálním oznámení napsala, že Sims chce být hrou, která „respektuje a slaví barvy každodenního života“. Vývojáři spolupracovali s aktivisty z iniciativy It Gets Better Project s cílem vytvořit funkce pro změnu sexuální orientace co nejcitlivějším způsobem, který „pozvedne celou komunitu“.

Doporučeno
„Jsme odlišní a to je naprosto v pořádku.“ Noro a Jakub jsou otcové čtyřleté Emy „Jsme odlišní a to je naprosto v pořádku.“ Noro a Jakub jsou otcové čtyřleté Emy 18. března 2024 14:01

Každá postava díky rozšíření obdrží sérii parametrů, které hráč bude moci změnit. Budeš si moci vybrat, jestli tvou postavu přitahují muži nebo ženy, budeš se moci rozhodnout, zda změníš sexuální orientaci postavy v průběhu hry, po jejím vytvoření nebo jí ji necháš nastavenou permanentně a se kterými gendery mohou mít postavy sexuální vztahy.

Nové rozšíření do hry přidává možnost vytvořit si postavu, která se nechce citově vázat, jen si chce užít nezávazného sexu, což dosud podle dostupných nastavení nebylo možné. „Považujeme to za verzi 1.0 a těšíme se na to, že nové nástroje můžeme přidat, abychom hráčům umožnili vyprávět ještě širší škálu příběhů,“ napsala hlavní designérka.

Nebinární postavy zatím v The Sims 4 neexistují, což se prý může změnit v příštích měsících. Zastupování nebinárních postav vývojáři umožnili již v předchozím rozšíření, které povolovalo měnit zájmena, jimiž se postavy oslovují. Mechanika hry vyžaduje změny k tomu, aby mohla podporovat nebinární postavy, na čemž už podle designérky vývojáři pracují.

Zpět
Sdílet
Diskuse