Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik TASR
17. července 2022 8:55
Čas čtení 0:39

V Řecku se zřítil ukrajinský nákladní letoun přepravující „toxické látky“. Úřady musely celou oblast uzavřít

Kategorie:
News
Uložit Uložené
V Řecku se zřítil ukrajinský nákladní letoun přepravující „toxické látky“. Úřady musely celou oblast uzavřít
Zdroj: TASR/AP

Celá posádka letadla tragicky zahynula.

Na severovýchodě Řecka se v sobotu pozdě večer zřítilo nákladní letadlo ukrajinské společnosti, zahynulo všech osm členů posádky. Podle očitých svědků letadlo ještě ve vzduchu začalo hořet a po nárazu byly slyšet výbuchy.

Letadlo směřovalo ze Srbska do Jordánska. Požádalo o povolení nouzově přistát na letišti v řeckém městě Kavala, ale manévr už nestihlo dokončit. Šlo o stroj typu Antonov An-12 sovětské výroby se čtyřmi turbovrtulovými motory, který provozovala ukrajinská letecká přepravní společnost Meridian.

lietadlo havária letecká nehoda
Zdroj: TASR/AP

Letadlo vezlo vojenskou munici, podle jiných zdrojů blíže nespecifikované „toxické látky“. Hasiči uzavřeli oblast v okruhu 400 metrů, za úsvitu byla uzavřená oblast rozšířena. Letadlo se zřítilo zhruba dva kilometry od obce Palaiochori, uvedl starosta nedalekého města Pangaio. Úřady nařídily obyvatelům dané oblasti, aby neotevírali okna a nezapínali klimatizaci.


Na místo neštěstí vyrazilo velké množství záchranářů, hasičů a policistů, ale kvůli znečištěnému ovzduší se museli vrátit. Pokyny k okamžitému ústupu daly úřady i novinářům a místním obyvatelům. Během neděle se provede průzkum vraku pomocí dronu. Rozsah toxického nebezpečí určí specialisté.

Domů
Sdílet
Diskuse