Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. července 2022 8:30
Čas čtení 10:04
Ondřej Jarůšek Martin Adam Pavlík

Bitva o titul: Bude Karlos Vémola šampionem Oktagonu, nebo Joker všechny šokuje knock-outem?

Bitva o titul: Bude Karlos Vémola šampionem Oktagonu, nebo Joker všechny šokuje knock-outem?
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY KARLOS VÉMOLA MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Pražská Štvanice ožije v sobotu 23. července velkým turnajem pod taktovkou organizace Oktagon MMA.

Polotěžká váha organizace Oktagon MMA už brzy pozná nového šampiona. O místo na trůnu této divize (do 93 kilogramů) se v sobotu 23. července na turnaji Oktagon 34 pořádaném na pražské Štvanici střetnou český Terminátor Karlos Vémola a srbský Joker Aleksandar Ilič. 

V hlavním zápase očekávaného galavečera je vysoce favorizován 37letý rodák z Olomouce, od kterého se očekává jasná dominance. Ilič však varuje, že se chystá Vémolovo jméno zařadit do kolonky soupeřů, které knock-outoval hned v prvním kole. Jejich střetu navíc předcházel vyhrocený trash talk na sociálních sítích, takže se dá očekávat, že nás čeká hustá atmosféra a napětí ve vzduchu se bude dát krájet.

Doporučeno
UFC bojovník přežil bodnutí nožem do srdce a s gangem při bankovní loupeži ukradl 53 milionů liber. Dodnes je ve vězení UFC bojovník přežil bodnutí nožem do srdce a s gangem při bankovní loupeži ukradl 53 milionů liber. Dodnes je ve vězení 5. července 2022 7:00

Kromě hlavní bitvy o titul však čeká fanoušky plejáda dalších zajímavých duelů. V hlavním předzápase večera si to rozdají bývalý šampion Mateusz Legierski s Matějem Kohoutem, do klece se vrátí maďarský srdcař Máté Kertész, těšit se můžeme i na polsko-slovenský souboj Dawid Kareta vs. Roman Paulus a na českou bantamovou jedničku Filipa Macka. V neposlední řadě uvidíme i návrat Michala Kotalíka, který bojoval naposledy před 4 lety právě na Štvanici.

Stejně jako před minulými turnaji jsme se v redakci podívali na celou zápasovou kartu trochu blíže a rozhodli jsme se připravit predikce, jak by jednotlivé bitvy mohly dopadnout. Do komentářů nám nezapomeň napsat své tipy na vítěze a případně komu v daných zápasech nejvíce fandíš.

karlos vémola
Zdroj: OKTAGON MMA
Informace o turnaji Oktagon 34
Kdy: Sobota 23. července 2022
Kde: Pražský ostrov Štvanice, živě na Oktagon.tv
Hlavní hvězdy turnaje: Karlos Vémola, Máté Kertész, Matouš Kohout, Mateusz Legierski, Filip Macek a další

Simeon Kapuya vs. Martin Pipek

Jako první se o slovo v rámci Free Prelims přihlásí lehké váhy Simeon Kapuya a Martin Pipek. Prvního z jmenovaných už mohou někteří fanoušci organizace znát, neboť byl jedním z účastníků německé řady Oktagon Výzva. Kapuya v reality show prohrál se Selimem Topuzem, který se později stal šampionem celé série. Malou výhodou pro Kapuyu může být skutečnost, že už má zkušenost s bojem mezi profesionály, zatímco pro českého borce Martina Pipeka půjde o premiéru.

Doporučeno
Krev, pláč a bitvy o miliony. Toto byl velkolepý turnaj OKTAGON MMA, který vyvrcholil infarktovým bojem o titul Krev, pláč a bitvy o miliony. Toto byl velkolepý turnaj OKTAGON MMA, který vyvrcholil infarktovým bojem o titul 3. března 2024 8:15

Nenech se ale zmást. Martin Pipek sice nastoupí do svého prvního profesionálního zápasu, ale v posledních letech byl aktivní na amatérské scéně, kde si vybudoval slušné skóre 9:1. Účastnil se i světového poháru a odnesl si druhé místo z mistrovství republiky (o celkové vítězství jej připravila diskvalifikace po nedovoleném kopu).

Pro oba borce se jedná o poměrně velkou příležitost. Zatímco Kapuya může před zraky diváků „odčinit“ svou prohru z Výzvy, pro zástupce domácích barev jde o šanci přenést úspěchy z amatérů do profi klece a udělat první důležitý krok na své nové cestě. Sám Pipek, který by měl být v pozici mírného favorita, slibuje, že boj na body neskončí. Uvidíme, zda svým slovům dostojí.

Tip na vítěze: Pipek

Doporučeno
Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? Poškození mozku v MMA a boxu: Jak vypadají projevy a jak se můžeš chránit? 11. května 2022 7:00

Václav Holota vs. Max Handanagić

Houževnatý bojovník Václav Holota už se fanouškům na půdě Oktagonu představil v hned několika velice poutavých zápasech. Bývalý učitel, který se vzdal své profese a život zasvětil MMA, za sebou aktuálně táhne sérii dvou výher v řadě, na které bude chtít navázat dalším skalpem. V cestě mu ale bude stát nebezpečný Handanagić, který naposledy uspal Denise Farkaše.

Na straně Handanagiće budou bezesporu bohatší zápasové zkušenosti, kterých má skoro dvakrát více než jeho soupeř. Svěřenec Andrého Reinderse Václav Holota je však pořádně tvrdý oříšek pro všechny, kteří se mu postaví tváří v tvář. Své o tom ví i mašina Christian Jungwirth, který s Holotou na konci roku 2020 odzápasil celá tři napínavá kola.

Kvality obou protagonistů jsou nesporné a diváky pravděpodobně čeká velmi atraktivní a vyrovnaná podívaná. Jak Holota, tak i Handanagić totiž v drtivé většině případů vyhrávají před časovým limitem. Nebude tedy žádným překvapením, pokud zápas na KO/TKO či submisi skončí i v tomto případě. Mírným favoritem je v očích bookmakerů skvěle rozjetý Holota, čeká jej však těžké měření sil s borcem, který za posledních téměř pět let nechal zápas dojít až do konce pouze dvakrát.

Tip na vítěze: Holota

václav holota
Zdroj: OKTAGON MMA

Cornelia Holm vs. Róża Gumienna

Švédská bojovnice Cornelia Holm se vrací zpět do Oktagonu a pokusí se zlomit šňůru proher, kterou za sebou táhne. Aktuálně má totiž tři porážky v řadě, což je pro každého bojovníka nepříjemná situace. Má však všechny předpoklady k tomu, aby se z této série vymanila a vrátila se zpět do vítězného sedla.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 118274 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Zpět
Sdílet
Diskuse