Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
18. července 2022 18:44
Čas čtení 0:39

Podívej se na volební účty kandidátů a kandidátek na post hlavy státu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Podívej se na volební účty kandidátů a kandidátek na post hlavy státu
Zdroj: REFRESHER/Facebook/se souhlasem iniciativy Spolu silnější

V seznamu se kromě už oznámených kandidátů a kandidátek objevila i nová jména.

Stránky s volebním účtem k lednovým prezidentským volbám zveřejnilo podle dohledového úřadu čtrnáct kandidátů a kandidátek. Jsou mezi nimi především již potvrzení kandidáti a kandidátky. 

Kdo zveřejnil transparentní účet

Kromě těch, kteří svou kandidaturu už oficiálně potvrdili, nechybí ani Petr Pavel, jenž s oficiálním potvrzením kandidatury ještě vyčkává. Na jeho účet přitom lidé posílají i statisícové částky. Většině kandidátů a kandidátek zatím lidé posílají jen menší příspěvky. Někteří kandidáti si větší částky poslali sami. Jde například o podnikatele Karla Janečka.

Kromě Pavla a Janečka zveřejnili účet například Danuše Nerudová, Josef Středula nebo Marek Hilšer. Objevil se také účet Milana Rokytky, který se nechvalně proslavil na povolebním večírku prezidenta Miloše Zemana v roce 2017. Zatímco média tehdy psala o tom, že byl namol opilý, Rokytka se bránil tím, že byl otráven. 

O kterých jménech se v souvislosti s možnou kandidaturou ještě mluví, shrnul Refresher v přehledném článku.

Domů
Sdílet
Diskuse