Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
18. července 2022 21:33
Čas čtení 0:45

Muzeum Policie ČR získalo do sbírky hlavu sériového vraha Huberta Pilčíka

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Muzeum Policie ČR získalo do sbírky hlavu sériového vraha Huberta Pilčíka
Zdroj: Muzeum Policie ČR

Hubert Pilčík páchal vraždy v letech 1948 až 1951.

Zisk více než zajímavého exponátu v pondělí ohlásilo muzeum Policie ČR. Ve sbírce má nově hlavu sériového vraha Huberta Pilčíka. Muzeu vzácný exponát poskytl Ústav soudního lékařství Fakultní nemocnice Plzeň.

Není jasné, kdo a proč uchování hlavy nařídil

„Muzeum tak vlastní prakticky jediné existující artefakty, připomínající tuto kreaturu – hlavu, posmrtnou masku a speciální upínací zařízení, které bylo u něho doma nalezeno,“stojí na facebookových stránkách muzea, které se nachází v areálu bývalého kláštera v Praze-Karlově. „I tato naložená hlava je pro nás dokladem lidské činnosti v historii. Podotýkáme, že se nikdy nezjistilo, co bylo cílem jejího uchování ani kdo uchování nařídil,“ doplnilo muzeum.

hlava, vrah
Zdroj: Muzeum Policie ČR
 

Hubert Pilčík (1891–1951) byl český sériový vrah. Celkem byl usvědčen z pěti vražd, které spáchal v letech 1948 až 1951, kdy si přivydělával jako převaděč přes státní hranice. Obětí ale mohlo být mnohem více. Po dopadení ho policie obvinila z pětinásobné vraždy, napomáhání nelegálnímu útěku, znásilnění nebo týrání svěřené osoby. K soudu s ním nakonec nedošlo. Ve věznici v Borech spáchal sebevraždu. 

Zrůdný příběh se stal inspirací například pro jednu z epizod 30 případů majora Zemana a pro filmy Kráska a netvor z let 1950 a 2010.

Domů
Sdílet
Diskuse