Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
21. července 2022 8:20
Čas čtení 1:28

V chemičce v Litvínově došlo k výbuchu, zraněni byli čtyři lidé. Požár se povedlo dostat pod kontrolu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
V chemičce v Litvínově došlo k výbuchu, zraněni byli čtyři lidé. Požár se povedlo dostat pod kontrolu
Zdroj: Orlen Unipetrol

Výbuch v chemickém závodě v Litvínově byl zaznamenán ve středu hodinu před půlnocí, na místo přijelo devět jednotek hasičů. Po šesté hodině ranní se požár dohašoval.

Chemičkou v Litvínově otřásl výbuch. Ve středu hodinu před půlnocí byli jeho vlivem zraněni čtyři lidé, kteří museli být ošetřeni záchranáři. Skupina Orlen Unipetrol dodala, že příčinou byla technická závada na hydrokrakovací jednotce, skrze niž se získává petrolej a komponenty pro výrobu motorové nafty. Kolem čtvrteční šesté hodiny ranní se požár prakticky povedlo uhasit.

20. července 2022 18:26 Čas čtení 2:01 6 tipů, jak se efektivně chránit před vedrem 6 tipů, jak se efektivně chránit před vedrem

O výbuchu informovali ústečtí hasiči. Na místo vyrazilo devět jednotek hasičů. V okolí Mostu a městě samotném museli požárníci měřit ovzduší z důvodu úniku škodlivých látek, které se ale prokázalo jako negativní.

Skupina Orlen Unipetrol, v jejímž areálu došlo k explozi, informovala o situaci okamžitě na Twitteru. „Dnes večer došlo uvnitř našeho chemického areálu v Litvínově k lokální explozi a následnému požáru. Požár likvidují podnikoví hasiči. Situace je pod kontrolou a eskalace nehrozí. Událost nemá vliv na bezpečí ani zdraví obyvatel. Provoz omezen není,“ uvedla.

Později dodala, že poškozená výrobní jednotka byla pozastavena a že požár a lokální explozi způsobila technická závada na hydrokrakovací jednotce. Hydrokrakování je proces, při kterém se získává petrolej a komponenty pro výrobu motorové nafty.

Ve čtvrtek po sedmé hodině ranní informovala skupina o tom, že je požár téměř uhašen a místo se kontroluje termokamerou. Rozsah škod by se měl zjišťovat během dne. Zároveň dodala, že příčinu určí vyšetřování. „Na místě byli ošetřeni čtyři zranění, kteří jsou podle aktuálních informací mimo ohrožení života,“dodala v tiskové zprávě.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

To potvrdili i hasiči. „Na místě události zůstala místní podniková jednotka HZS. Kolem 8:00 hodin se bude pokračovat ve vyšetřování příčiny výbuchu s následným požárem a stanovení rozsahu škod,“uvedli.

Domů
Sdílet
Diskuse