Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
21. července 2022 9:01
Čas čtení 1:23

Boty z recyklovaných vibrátorů. Značka Rose In Good Faith jde vstříc udržitelnosti nezvyklou cestou

Kategorie:
Móda
Uložit Uložené
Boty z recyklovaných vibrátorů. Značka Rose In Good Faith jde vstříc udržitelnosti nezvyklou cestou
Zdroj: Pexels/Anna Shvets/volně k užití

Jak přispět k udržitelnosti módy? Recyklací. Každý má k tomu jiný přístup: například americká značka Rose In Good Faith se rozhodla, že svůj model Plastic Soul vyrobí z defektních sexuálních pomůcek.

Napadlo tě někdy, co se dělá se sexuálními pomůckami, které se zničí již během výroby v továrně? Určitě nic ekologického. Tuto otázku si položila americká firma Rose In Good Faith, která 15. července představila nový typ boty, jenž je vyroben výhradně z materiálů z nepoužitých defektních hraček pro dospělé značky Doc Johnson.

Tento typ bot nese název Plastic Soul a kromě poselství k větší udržitelnosti s sebou nese také „energii sexuální svobody a účel“. Ať už se tento nápad zdá šílený, nebo ne, cesta k obutí z takto netradičního materiálu nebyla jednoduchá.

14. července 2022 17:30 Čas čtení 4:45 10 nejlepších párů tenisek z první poloviny roku 2022. Ve sbírce je nemá každý 10 nejlepších párů tenisek z první poloviny roku 2022. Ve sbírce je nemá každý

Vysvětluje ji magazín Paper. Předtím, než se Plastic Soul dostane do výroby, je nutné materiál zpracovat. Nejprve se sexuální hračky, které se poškodily během výroby na lince, musí „rozemlít“ na milimetrové kousky termoplastického elastomeru s nebělicí pěnou EVA. Materiál se následně vstřikováním modeluje v tvar boty.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ROSE IN GOOD FAITH (@roseingoodfaith)

Důvod, proč se značka rozhodla k takovému kroku, uvádí ve stejně netradičním PR sama firma na Instagramu. Jedním slovem – udržitelnost. „Proč jsme se rozhodli vyrábět botu ze sexuálních pomůcek? No, možná bychom všichni měli přestat být tak sobečtí a užít si strašně pohodlnou botu, která nejenže vypadá, ale člověk se v ní i cítí opravdu dobře, z recyklovaných plastů, jež by jinak skončily na skládce,“ píše.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ROSE IN GOOD FAITH (@roseingoodfaith)

„Víte, co? Sr*t na to. Dokonce jsme do boty vložili podporu klenby a stélku z přírodního korku lemovanou organickou bavlnou pro ještě větší pohodlí. Pokud nejsi monstrum a chceš nadále nakupovat módu z rukou nízkopříjmových pracovníků, vyšli signál mravnosti s vlídným úsměvem, když se tě znovu zeptají: ‚Počkat... takže, z čeho jsou ty boty vyrobeny?‘ “ dodává.

Anketa:
Láká tě nákup bot z defektních sexuálních pomůcek?
Jistě!
Vůbec ne...
Jistě!
57 %
Vůbec ne...
43 %

Předpokládá se, že by model mohl mít značný úspěch. Losangeleská značka Rose In Good Faith má totiž velkou část zákazníků mezi mladými progresivními lidmi, kteří znají spolupráce s mladými rappery typu Lil Peep nebo The Kid Laroi. David Teitelbaum, návrhář modelu, dodal, že se navíc opravdu jedná o model, který je pohodlnější než většina bot na trhu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený ROSE IN GOOD FAITH (@roseingoodfaith)

Domů
Sdílet
Diskuse