Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2022 19:30
Čas čtení 3:54
Dominik Vetrák

Platy hollywoodských hvězd: Vede Tom Cruise, ale desítky milionů za film vydělávají i Brad Pitt či DiCaprio

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Jsi zvědavý, kolik vydělávají hollywoodské hvězdy za filmy a seriály?

Hollywoodský magazín Variety pravidelně přináší zákulisní pohled na výplaty špičkových herců. Jejich zjištění nás často překvapí a jinak tomu není ani tentokrát. Nejprve se podíváme na odměny herců za jejich filmové role.

Doporučeno
Tyto filmy chce vidět každý. Podíváme se na ně ještě letos a jen v kinech Tyto filmy chce vidět každý. Podíváme se na ně ještě letos a jen v kinech 18. července 2022 14:30

Tom Cruise trhá rekordy

Zcela nejvíce vydělá Tom Cruise, a to za svůj úspěšný hit Top Gun: Maverick. Snímek zatím v kinech vydělal téměř 1,25 miliardy dolarů a překonal několik rekordů. Cruise za něj údajně celkově obdrží 100 milionů dolarů (částka bude ve finále pravděpodobně ještě vyšší). Nesmíme ale zapomínat na to, že kromě herectví Cruise na filmu pracoval i jako jeho tvůrce a producent.

Tato částka zahrnuje jeho klasickou výplatu, bonusy a podíl z tržeb kin a prodeje fyzických a digitálních nosičů. Cruise si totiž účtuje odměnu ve formě podílu z prvotních tržeb. Na filmu tak vydělává dříve, než si studia pokryjí náklady. 

Top Gun: Maverick recenzia
Zdroj: Paramount Pictures

Apple TV+ rozdává desítky milionů, mnohem více než Netflix

Špatně na tom nejsou ani Leonardo DiCaprio, Will Smith a Brad Pitt. Tyto herce platí společnost Apple. Herci připravují celovečerní filmy pro její streamovací službu Apple TV+ a podle zdrojů magazínu Variety vyplácí Apple největší odměny. 

Smith dostane za svoji roli ve filmu Emancipation o útěku otroka 35 milionů dolarů. DiCaprio získá za své drama Killers of the Flower Moon s režisérem Martinem Scorsesem 30 milionů a Brad Pitt zase za sportovní drama o Formuli 1 od režiséra Josepha Kosinského (natočil Top Gun: Maverick) 30 milionů. Jedná se o obrovské sumy, protože herci v minulosti vydělávali nejvýše 20 milionů dolarů, s čímž začal Jim Carrey

 Killers of the Flower Moon
Zdroj: Apple TV+

Na druhé straně je Netflix, který vyplatí Chrisi Hemsworthovi za Extraction 2 rovných 20 milionů dolarů, zatímco Millie Bobby Brown získá za roli v Enola Holmes 10 milionů dolarů. Specifické jsou případy jako Dwayne Johnson, který za roli v komiksovce Black Adam získá 22,5 milionu dolarů. K tomu však dostane další miliony díky své producentské roli a tomu, že film propaguje na svých sociálních sítích, které mají obrovský dosah.

Domů
Sdílet
Diskuse