Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2022 17:30
Čas čtení 3:48
Dominik Vetrák

RECENZE: The Gray Man (Netflix)

RECENZE: The Gray Man (Netflix)
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX FILMY NOVÉ FILMY NOVÉ FILMY NA NETFLIXU TIP NA FILM
Uložit Uložené

Režiséři Avengers: Infinity War a Endgame nezklamali a natočili povedený akční blockbuster.

The Gray Man je označení pro elitního zabijáka organizace CIA, která takové lidi posílá provádět nebezpečné mise. Číslo šest (Ryan Gosling) je jedním z agentů, kterého nadřízení vyšlou zabít nebezpečného zločince. Ukáže se ale, že jde o kolegu šestky – agenta číslo čtyři, který zjistil, že šéf CIA je zkorumpovaný.

Doporučeno
Thor: Láska jako hrom v potitulkové scéně odhalil, se kterým slavným bohem bude bojovat příště. Co překvapivého se ještě stalo? Thor: Láska jako hrom v potitulkové scéně odhalil, se kterým slavným bohem bude bojovat příště. Co překvapivého se ještě stalo? 8. července 2022 12:30

Klišé děj, který jsi viděl už milionkrát, a nevýrazní herci

Děj následně zachycuje klasický příběh o dobrém agentovi bojujícím proti celé vládní organizaci. Šestka má několik lidí, jimž důvěřuje, ale CIA proti němu nasadí každého možného agenta a zločince, které najde. Celé operaci velí Lloyd Hansen (Chris Evans), sociopat, který se nezastaví před ničím. Zabíjí civilisty, policisty a kohokoli, kdo se mu postaví do cesty.

Platí ho přímo CIA jako civilního žoldáka a ve většině scén ti poleze na nervy. Chris Evans zahrál tuto postavu dobře, problémem však je, že je nesmírně nesympatická. Problém nastává, i když jsou spolu šestka a Lloyd v jedné scéně, jelikož se k sobě vůbec nehodí.

Gosling je v hlavní roli charismatický, ale jeho postava šestky není moc zajímavá a komplexní. Billy Bob Thornton zde hraje jeho mentora, ale je naprosto nevyužitý, stejně jako skvělá Ana de Armas, která hraje agentku Mirandu.

The Gray Man
Zdroj: Netflix

Ve většině scén je přehlédnutelná, nevýrazná a oproti své roli ve snímku James Bond: No Time to Die vypadá znuděně. Zklamáni jsme i z Jessicy Henwick, která zazářila ve filmech Love and Monsters či Matrix: Resurrections. Opět to ovšem připisujeme nezajímavým a zcela plochým postavám a neschopnosti režisérů udělat s nimi něco zajímavého.

Slabé dialogy a špatný scénář

Dialogy nejsou silnou stránkou tohoto filmu. Společně s nezajímavými postavami a dost hloupým dějem plným klišé a předvídatelnosti je to důkaz, že zde naprosto selhali scénáristé. Jimi byli režisér Joe Russo a jeho dlouhodobí spolupracovníci Christopher Markus a Stephen McFeely, se kterými napsal scénáře pro Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War a Endgame.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Zpět
Sdílet
Diskuse