Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2022 12:30
Čas čtení 10:30
Dominik Vetrák

O čem budou Avengers: Kang Dynasty a Secret Wars? Uvidíme Hugha Jackmana jako Wolverina a Roberta Downeyho Jr. jako Iron Mana?

FILMY A SERIÁLY AVENGERS: KANG DYNASTY MARVEL MARVEL FILMY
Uložit Uložené

Co všechno jsme se dozvěděli o chystaných filmech a seriálech ze světa Marvelu a jaké jsou nejnovější spekulace o nových hrdinech?

Studio Marvel na Comic-Conu v San Diegu odhalilo své částečné plány na příští tři roky. Dozvěděli jsme se, kdy uvidíme Blada, Fantastickou čtyřku či následující dva Avengers filmy. Dnes se podíváme na každý projekt, rozebereme, co o něm řekli jeho tvůrci, a popíšeme ti trailery na Strážce Galaxie 3 nebo seriál Secret Invasion, který jeho tvůrci popisují jako napínavý thriller. 

Pokud se ti líbí naše články o světě Marvelu, ve kterých vysvětlujeme jeho události, teoretizujeme o budoucích projektech a přinášíme ti nejnovější spekulace na internetu, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+.

Doporučeno
Tom Cruise: Kontroverzní scientolog, poslední akční hrdina Hollywoodu a úžasný herec, který navždy změnil akční žánr Tom Cruise: Kontroverzní scientolog, poslední akční hrdina Hollywoodu a úžasný herec, který navždy změnil akční žánr 24. července 2022 9:30

She-Hulk a Black Panther uzavřou fázi 4

Už 17. srpna nás ze světa Marvelu čeká seriál She-Hulk, který jsme si představili v tomto článku. V seriálu se objeví také Daredevil a She-Hulk se v něm pod dozorem Hulka bude učit, jak být správnou hrdinkou.

Následovat bude emotivní film Black Panther: Wakanda Forever, a to už 11. listopadu 2022. O ději tohoto filmu víme málo, ale na internetu najdeš spekulace, že T'Challa zemře v důsledku nemoci, přičemž Nakia je těhotná a porodí mu syna. Velkou otázkou stále zůstává, kdo se stane novým Pantherem. Na internetu můžeš najít popis celého děje filmu, i když je nepotvrzený. Nikdo definitivně neví, kdo bude dalším Pantherem.

Fáze 5

Black Pantherem 2 skončí 4. fáze světa Marvelu (Marvel Cinematic Universe). Fáze 5 začíná snímkem Ant-Man and the Wasp: Quantumania (17. únor 2023). Režíruje jej Peyton Reed, který natočil i předchozí dvě části.

Hlavními záporáky budou MODOK (Corey Stoll) a Kang the Conqueror (Jonathan Majors). Jak můžeš vidět na oficiálním plakátu níže, speciální oblek dostane také Ant-Manova dcera Cassie. Důležité role ve filmu ztvární také slavní herci Michael Douglas jako Dr. Hank Pym a Michelle Pfeiffer jako Janet van Dyne. Menší roli bude mít také herec Bill Murray. 

Marvel na Comic-Conu v San Diegu ukázal také první záběry. Na nich návštěvníci viděli MODOKa, který vypadal podobně jako v komiksech, a Kang měl na sobě ikonické zeleno-fialové brnění jako v komiksech, akorát nebyl modrý.

Kang si povídal i s Ant-Manem, kterého se zeptal: „Ty jsi Avenger? Zabil jsem tě už někdy?“ Zdá se, že tento Kang navštívil už mnoho multivesmírů a zabil tolik Avengerů, že si na ně už ani nevzpomíná. V případě MODOKa nevíme, jestli jde o tutéž postavu, kterou hrál Corey Stoll v Ant-Manovi 1, kde hrál záporáka Yellowjacketa. Na konci Ant-Mana 1 se dostal do kvantové říše (Quantum Realm), kde se bude odehrávat i velká část třetího Ant-Mana.

Ant-Man 3
Zdroj: Marvel Studios

Secret Invasion – jaro 2023 na Disney+

Následuje seriál, ve kterém bude mít hlavní roli Samuel L. Jackson jako Nick Fury, Ben Mendelsohn v roli Talose z rasy Skrull a Emilia Clarke v neznámé roli. Secret Invasion je v komiksech událost, ve které na Zemi přijdou členové mimozemské rasy Skrull. Ti před dlouhými lety zajali významné lidské osobnosti, převzali jejich fyzickou podobu a začali se připravovat na plán ovládnutí naší planety.

S touto mimozemskou rasou jsme se v Marvel Cinematic Universe seznámili v Captain Marvel. Jak jsme viděli v potitulkové scéně WandaVision, Skrullové infiltrovali důležité politické a vládní pozice. Na rozdíl od komiksů jsou však Skrullové ve světě Marvelu kladní hrdinové, takže děj seriálu může překvapit i komiksové čtenáře. Seriál prezentovala také herečka Cobie Smulders, jejíž postava agentky Hillové bude mít důležitou roli.

Podle ní je seriál velmi napínavý, jelikož diváci nikdy nebudou vědět, kdo je skutečný a kdo je Skrull, takže si všechny postavy dávají pozor, komu důvěřují. Důležitou roli bude mít také herec Don Cheadle jako War Machine. Jeho seriál Armor Wars tvůrci od Marvelu vůbec nezmínili, ale scénáristka později potvrdila, že ho nezrušili a vznikne. 

Guardians of the Galaxy: Volume 3 –⁠ 5. května 2023

Režisér a scénárista snímku James Gunn prozradil, že Gamora je lídr Ravagers, ale stále si nepamatuje na nic z toho, co její předchozí verze zažila se Strážci Galaxie. Důležitou součástí děje bude Baby Rocket, a tedy dětství Rocketa ještě předtím, než na něm dělali pokusy, což bude dost emotivní.

Tým posílí i hrdina Adam Warlock (Will Poulter) a hrdinům zavaří potenciální nový záporák The High Evolutionary. Strážci dostanou i nové kostýmy.

#SDCC in costume as The High Evolutionary from ‘GUARDIANS OF THE GALAXY VOL 3’. pic.twitter.com/2odywSjrPu

— DiscussingFilm (@DiscussingFilm) July 24, 2022

Kromě dat premiéry jsme se nedozvěděli nic nového o sériích Železné srdce, Echo, Agatha: Coven of Chaos a Loki. Rovněž jsme se nic nového nedozvěděli o filmu Blade. 

Daredevil: Born Again –⁠ jaro 2024 na Disney+

Novinkou je ovšem seriál Daredevil: Born Again. Bude mít 18 částí, což je na marvelovské seriály hodně. Mívají totiž zpravidla šest epizod. Daredevil od Netflixu měl v každé sérii například 13 částí. 

Hlavní roli opět ztvární Charlie Cox, jehož Daredevil se před jeho vlastním seriálem objeví i v seriálech She-Hulk a Echo. Vrací se i Vincent D'Onofrio jako Kingpin a podle všeho půjde o stejné postavy jako v seriálu Daredevil od Netflixu.

Captain America: New World Order – 3. května 2024

V současnosti nemáme o ději žádné informace, ale je jisté, že jako Captain America se představí Sam Wilson (Anthony Mackie), bývalý hrdina Falcona. S velkou pravděpodobností uvidíme i Buckyho alias Winter Soldiera (Sebastian Stan).

Thunderbolts – 26. července 2024

Tým padouchů a antihrdinů, kteří jsou ochotni vykonávat nemorální skutky, povede Valentina Allegra de Fontaine z filmu Black Widow, jež se objevila i v seriálu The Falcon and the Winter Soldier, když rekrutovala Johna Walkera.

Kromě Barona Zema by v týmu mohl být také John Walker jako americký agent (Wyatt Russell), Abomination (Tim Roth), nová Black Widow Yelena (Florence Pugh), Winter Soldier/Bucky (Sebastian Stan), „záporačka“ z Ant-Mana Ghost (Hannah Dominique E. John-Kamen) a tvůrci potvrdili, že ve filmu uvidíme i zcela nové postavy. 

Marvel Studios vytváří už tolik seriálů a filmů, že některé ani neuvádí do oficiálních obrázků vyznačujících jednotlivé fáze. Například ve fázi 5 jim chybí 2. série animovaného seriálu What If?, jakož i další, dosud neoznámené či nepotvrzené seriály. Film Deadpool 3 oznámili už před několika lety, ale stále nemá datum premiéry. Můžeš si tedy být jistý, že vedle toho všeho ještě uvidíme nějaké další projekty.

MCU
Zdroj: Marvel Studios

Fáze 6 a Fantastická čtyřka – 8. listopadu 2024

Po snímku Thunderbolts končí fáze 5 a začíná šestá. Prvním filmem v ní má být Fantastická čtyřka. Nevíme však, kdo si v ní zahraje ani o čem přesně bude. Klasickým záporákem Fantastické čtyřky je Dr. Doom, který se má objevit v potitulkové scéně snímku Black Panther: Wakanda Forever. Právě on údajně stojí za tím, že Namor napadl Wakandu.

Anketa:
Chtěl bys, aby Mr. Fantastica hrál znovu John Krasinski jako v Doctoru Strangovi?
Ano, líbil se mi.
Ne, chci jiného herce.
Ano, líbil se mi.
80 %
Ne, chci jiného herce.
20 %
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 118672 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • O čem bude Avengers: Kang Dynasty a Avengers: Secret Wars.
  • Kdo je Kang the Conqueror a Dr. Doom, velcí záporáci, kteří nahradí Thanose.
  • Kdy se do světa Marvelu dostanou X-Meni a Deadpool.
  • Ve kterém filmu bychom znovu mohli vidět Roberta Downeyho Jr. jako Iron Mana či Tobeyho Maguiera s Andrewem Garfieldem jako Spider-Mana.
  • Jaké mají v Marvelu možnosti, co se týká představení X-Menů do světa Avengers.
  • Co prozradil šéf Marvelu o budoucnosti Spider-Mana v MCU.
Domů
Sdílet
Diskuse