Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2022 7:16
Čas čtení 0:45
Dominik Vetrák

Násilí na ženách v Game of Thrones je podle George R. R. Martina čistě odrazem skutečnosti

Násilí na ženách v Game of Thrones je podle George R. R. Martina čistě odrazem skutečnosti
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES HOUSE OF THE DRAGON
Uložit Uložené

Spisovatel schytává kritiku, že je jeho tvorba misogynní.

Tvůrci seriálu Game of Thrones si v minulosti vysloužili dost kritiky za vyobrazení scén sexuálního násilí. Například Khal Drogo znásilnil Daenerys, Ramsay Bolton lady Sansu Stark. Obě scény jsou těžké ke zhlédnutí, ale spisovatel George R. R. Martin se na uplynulém Comic-Conu v San Diegu ohradil vůči tomu, že jsou jeho díla misogynní, informuje magazín Entertainment Weekly.

Doporučeno
Téměř každý třetí člověk se setkal s domácím násilím. Pomoci s osvětou chce nová iniciativa Téměř každý třetí člověk se setkal s domácím násilím. Pomoci s osvětou chce nová iniciativa 29. června 2022 20:22

Když se ho někdo v hledišti zeptal, proč nikdo v chystaném seriálu House of the Dragon nechce, aby rod Targaryenů vedla žena, spisovatel odvětil, že to jen odráží skutečnost a historii lidstva. Kritici ale poukazují na to, že ve fantasy tvorbě by se tak dít nemuselo. Když už máme draky, můžeme mít i jinou politiku, zazněl například jeden z kritických hlasů na Twitteru.

„Moje díla nejsou o nic víc misogynní než skutečnost. Čerpám nápady z historie.“ 

George R. R. Martin 

V seriálu House of the Dragon, který streamovací služba HBO Max začne vysílat již 21. srpna, uvidíme několik sexuálních scén. Bude jich ale méně než v původním seriálu Game of Thrones a tvůrci nebudou ignorovat sexuální násilí, které se v tomto světě děje. Slíbili však, že při jeho zobrazení budou citlivější a opatrnější.

Domů
Sdílet
Diskuse