Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
26. července 2022 15:35
Čas čtení 1:13

Dobrovolníci na Ukrajině zkombinovali techno s úklidem vybombardovaných vesnic. „Chybí nám rave,“ říkají

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Dobrovolníci na Ukrajině zkombinovali techno s úklidem vybombardovaných vesnic. „Chybí nám rave,“ říkají
Zdroj: Noeltv

„Technoparty a zejména rave festivaly byly dříve důležitou součástí našeho životního stylu, takže nám to moc chybí. Chceme se vrátit do normálního života, ale náš normální život je teď dobrovolnictví,“ řekla Taťána z organizace Repair Together.

Mladí ukrajinští dobrovolníci přijeli do města Jahidne, aby pomohli vyčistit a obnovit vybombardované domy. Z úklidu však udělali denní rave party a při odvážení sutě a čištění domů poslouchají techno. Kromě pomoci zničeným částem Ukrajiny se tak vrací zpět k něčemu, co měli rádi a co před válkou neodmyslitelně patřilo k jejich životnímu stylu. Informoval o tom server Euro News

Denní „úklidový rave“ uspořádali mladí Ukrajinci, kteří svými tanečními akcemi přispívají k obnově severních částí země, jež byly během ruské invaze značně poškozeny.

„Přijeli jsme sem a chtěli jsme podpořit lidi, kteří přežili po ruské okupaci,“ vysvětlila Taťana Byrian, dobrovolnice ukrajinské organizace Repair Together.

„V Kyjevě byla situace normální, ale tady to bylo opravdu hrozné. Lidé opustili své domovy a jejich domy byly rozbité, spousta domů byla zničená. Chtěli jsme jim pomoci s obnovou, opravit jejich domy a vyčistit válkou znečištěné území,“ dodala.

Rave skupina opravila už 15 domů

Většina dobrovolníků se nachází ve věku 20 až 30 let a pocházejí z Kyjeva, ale další přišli ze západního Lvova, zatímco někteří zahraniční dobrovolníci přijeli z Portugalska, Spojených států, Německa a dalších zemí. „Technoparty a zejména rave festivaly byly dříve důležitou součástí našeho životního stylu, takže nám to moc chybí, chceme se vrátit do normálního života, ale náš normální život je teď dobrovolnictví,“ řekla Taťána. 

Úklid v kulturním centru v Jahidne byl zatím osmou akcí skupiny, která již skrze „rave úklidy“ pomohla opravit 15 poškozených domů ve vesnici.

Domů
Sdílet
Diskuse