Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2022 8:30
Čas čtení 1:05
Dominik Vetrák

Primal je nejlepší animovaný seriál, na který se skoro nikdo nedívá. Brutální souboje dinosaurů a lidí si užiješ na HBO Max

FILMY A SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Historický fantasy seriál na HBO Max je povinností pro každého fanouška dinosaurů, fantasy a krvavé akce.

Primal je animovaný fantasy seriál z dílny televizní stanice Adult Swim (stojí i za seriálem Rick and Morty). Ty se na něj můžeš podívat na HBO Max, kde je celá první série a aktuálně přibývají i nové části z druhé série.

Doporučeno
10 nejlepších filmů Toma Cruise 10 nejlepších filmů Toma Cruise 18. dubna 2022 14:30

Seriál zobrazuje prehistorické období s menším zvratem. V tomto světě žijí lidé a dinosauři bok po boku, takže se často utkávají v soubojích na život a na smrt. V jednom takovém souboji se utká pravěký muž Spear a dinosaurus Fang. Ti spolu navážou nečekané přátelství a společně si pomáhají přežít v nehostinném světě, ve kterém oba přišli o své milované.

Primal HBO Max
Zdroj: Adult Swim/HBO Max

Nejedná se o nic pro děti. Primal je brutální seriál, kde v každé části někdo nebo něco zemře. Drtivá část životů živočichů byla v té době koneckonců výhradně o přežití, což se seriálu daří zachycovat záživným způsobem v každé epizodě. Všechny části jsou přitom jedinečné, ať už jde o prostředí, ve kterém se odehrávají, nebo o hrozbu, jíž musí postavy čelit. 

Druhá série začala dost zostra a po dvou částech máme dojem, že bude ještě lepší než ta první. Vysokou úroveň animace je poznat zejména v soubojích a na různorodých příšerách a dinosaurech.

Primal HBO Max
Zdroj: Adult Swim/HBO Max

V seriálu téměř nikdo nemluví, a pokud i ano, divák té řeči nerozumí. Tvůrci v čele s režisérem Genndym Tartakovským (Dexter's Laboratory, Samurai Jack, Star Wars: Clone Wars) vyprávějí příběh výhradně skrze vizuál. Občas se jim to povede excelentně, jako například ve druhé části druhé série.

Primal HBO Max
Zdroj: Adult Swim/HBO Max

Primal je vynikající animovaný seriál, který zhltneš během jedné noci. Každá část má totiž jen kolem dvaceti minut. Nemusíš preferovat brutální akci, dinosaury ani prehistorické období, ale toto fantasy ti stejně učaruje.

Domů
Sdílet
Diskuse