Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2022 8:30
Čas čtení 1:08
Dominik Vetrák

The Bear je jeden z nejlepších seriálů roku. Postavy zažívají extrémní chaos v kuchyni, bodnutí nožem, drogy a hádky

FILMY A SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

The Bear je jeden z nejlepších seriálů roku, o kterém Češi vůbec neslyšeli.

Carmen je mladý a úspěšný kuchař, který pracoval v řadě úžasných restaurací. Proč se tedy snaží oživit absolutně zapadlou restauraci plnou špíny, chaosu a hádek mezi kuchaři, zatímco před restaurací stojí dealeři drog?

Doporučeno
V House of Dragon bude 17 draků. Proč si HBO jako náhradu za Game of Thrones vybralo z 15 seriálů právě tento? V House of Dragon bude 17 draků. Proč si HBO jako náhradu za Game of Thrones vybralo z 15 seriálů právě tento? 25. července 2022 17:30

Zanechal mu ji totiž jeho bratr Michael, který spáchal sebevraždu a nikomu nic nevysvětlil. Carmen se rozhodne, že restauraci postaví na nohy, ale setká se s nevolí původních kuchařů, kterým se nelíbí, že si tam nakluše „nováček“ a všechno chce měnit. Následují hádky, nadávky, stavy plné úzkosti a otřesná atmosféra, ve které je cítit nevraživost i při tom, jak si kuchaři pomáhají.

Seriál The Bear od streamovací služby Hulu nabízí autentický a unikátní pohled do hůře organizované kuchyně, kde téměř nic nefunguje, neustále se něco kazí a management nezvládá situaci. Jedná se o značně zdramatizovaný pohled plný situací vyhrocených do extrémů. Ani jedna část však neukazuje nic nereálného, ​​a tak se s příběhem můžeš snadno sžít, obzvlášť pokud jsi někdy pracoval v gastru.

The Bear seriál
Zdroj: Hulu

Většina epizod se nese v dramatickém duchu se spoustou napínavých scén drásajících nervy. Kuchaři pracují ve spěchu a ve stresu, což vyústí v množství konfrontací mezi postavami, z nichž si některé jsou blízké jako rodina.

Tvůrci už ohlásili druhou sérii a my se jí nemůžeme dočkat, protože jsme sledovali jednu část za druhou a nemohli jsme se nabažit tohoto geniálního kuchyňského prostředí a unikátní atmosféry. Pokud sis užil třeba Boiling Point, do seriálu The Bear se zamiluješ. Stejně jako celý film Boiling Point, i sedmou část tohoto seriálu natočili její tvůrci na jeden záběr.

The Bear seriál
Zdroj: Hulu

Výsledkem byla dokonalá epizoda, u které si nevydechneš od začátku do konce. První série The Bear má úžasné herce, skvělou atmosféru, strhující režii a hloubkovou studii charakterů postav. Dostává od nás devět bodů z deseti.

 

Domů
Sdílet
Diskuse