Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. července 2022 14:30
Čas čtení 7:05
Martin Adam Pavlík

Toto je 10 budoucích šampionů UFC. Likvidují jednoho soupeře za druhým a v žebříčcích stoupají raketovou rychlostí

Toto je 10 budoucích šampionů UFC. Likvidují jednoho soupeře za druhým a v žebříčcích stoupají raketovou rychlostí
Zdroj: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images
SPORT
Uložit Uložené

Jak daleko jsou od zisku opasku, s kým se mohou setkat příště a proč jsou tak výjimeční?

Držet šampionský opasek v nejprestižnější MMA lize světa Ultimate Fighting Championship (UFC) je snem všech bojovníků. Ne každý na to ovšem má, a to ať už fyzické předpoklady, nebo mentální nastavení. Na vrchol se totiž vždy dostanou jen ti nejambicióznější, nejpracovitější a nejodvážnější.

A co se týče stylu boje – pouze ti nejkomplexnější, kteří se umí přizpůsobit, a tedy nemají problém ukončit soupeře, ať už ve stoje, nebo na zemi. Zápasníci v seznamu níže raketově stoupají v žebříčcích UFC (najdeš je mezi deseti či patnácti nejlepšími v rámci jejich váhové kategorie nebo jim od vstupu mezi elitu chybí jen malý krůček) a mají všechny předpoklady získat brzy titul.

UFC
Zdroj: TASR/AP/John Locher


Ukončují jednoho soupeře za druhým, z jejich očí jde strach a obrovské odhodlání. Nikoho se nebojí a na prohru ani nepomyslí. Chtějí se zapsat do historie, stát se největšími a také nejbohatšími hvězdami ve světě bojových sportů. Jak daleko jsou od zisku opasku, s kým se mohou setkat příště a proč jsou tak výjimeční? I na to ti odpovíme v našem článku.

V Refresheru ti pravidelně přinášíme zajímavé články a rozhovory ze světa bojových sportů. Pokud chceš podpořit rozvoj podobného obsahu, přidej se do klubu Refresher+. Kromě spousty benefitů, které na tebe čekají, získáš neomezený přístup k prémiovým článkům.

1. Alex Pereira (střední váha)

Pokud existuje někdo, z koho má současný král střední váhy Israel Adesanya strach (i když to nepřizná), je to právě tento muž. Brazilec s kamennou tváří už totiž Adesanyu dokázal dvakrát porazit. Poprvé na body, následně tvrdým knockoutem. Důležité je však zmínit, že ani jeden ze zápasů nebyl pod pravidly MMA, ale kickboxu.

Pereira přezdívaný Poatan (kamenná ruka) zářil v prestižní kickboxerské organizaci Glory, podobně jako nejdříve Adesanya, a stal se šampionem střední váhy ve WGP Kickboxing. Na titul si brousí zuby také v UFC. Ke smíšeným bojovým uměním přešel v roce 2015 a v největší MMA lize debutoval v roce 2021. Andrease Michailidise ukončil ukázkovým naskočeným kolenem.

Následně se po další výhře nad Brunem Silvou dostal raketově mezi ty nejlepší v divizi a dostal zápas s velkohubým Američanem Seanem Stricklandem. Toho poslal svou pověstnou levačkou k zemi už v prvním kole a vypadá to tak, že právě po tomto výkonu si zabezpečil titulový zápas.

Adesanya to vítá, řekl však, že tentokrát jejich střet dopadne jinak a Pereiru vypne. Právě brazilský zápasník má však zatím největší šanci porazit „Izzyho“ (dosud se to podařilo v MMA jen Poláku Janu Błachowiczovi, když se Adesanya pokoušel získat titul i v polotěžké váze).

2. Tai Tuivasa (těžká váha)

Sympatický devětadvacetiletý showman z Austrálie se proslavil svou bizarní oslavou výher. Vždy vyskočí na klec, chytí ledajakou botu, přímo z ní vypije na ex pivo a následně ji zahodí. Na tiskových konferencích hláškuje jedna radost, doma je pečlivým otcem, ale v kleci nemilosrdným katem.

Tai Tuivasa od svého příchodu do UFC v roce 2017 ukázal, že dokáže demolovat i bývalé šampiony. Přestože ani zdaleka nemá atletickou postavu, síla v jeho rukou soupeřům doslova „vybíjí pojistky“. Dokázal porazit například Andreje Arlovského, později se jeho oběťmi stali také Greg Hardy či Augusto Sakai.

Jeho posledním a největším skalpem se stal titulový vyzyvatel Derrick Lewis. Tuivasa jakoby zázračně přežil jeho největší bomby, kterými ukončil mnohem větší legendy, a loktem ho poslal k zemi. Australan momentálně svítí na třetím místě v divizi, a je tedy možné, že ho od titulové šance dělí jen jedna výhra. Před ním v žebříčku stojí zkušená trojice Stipe Miocic, Ciryl Gane a Francis Ngannou.

3. Sean O'Malley (bantamová váha)

Vždy, když se objeví v kleci, diváci se mají na co těšit. Šest bonusů z osmi zápasů v UFC mluví za vše. Sean O'Malley má na kontě jedenáct stylových knockoutů z patnácti MMA výher. Během jeho zápasů zaručeně uvidíš nějaké kopy či lokty z otočky, devastační přímé direkty i ukázkové džiu-džitsu. Sedmadvacetiletá hvězda bantamové váhy likviduje každého, kdo se mu postaví do cesty.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 118855 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Kterého Brita označují za nového Conora McGregora.
  • Který zápasník před každým zápasem hubne přes dvacet kilogramů, protože má rád hamburgery a sladkosti.
  • Který neporažený Rus se popere s legendárním Natem Diazem a má velkou šanci setkat se pak se šampionem Kamaruem Usmanem.
  • Kterého neporaženého bojovníka velterové divize pochválil Khabib Nurmagomedov.
Zpět
Sdílet
Diskuse