Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Viktor Kniš
28. července 2022 13:15
Čas čtení 0:42

Pilot F1 Sebastian Vettel oznámil konec kariéry

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené

Jezdec F1 se po delším rozhodování rozhodl skončit zároveň se sklonkem aktuální sezóny.

Pilot F1 Sebastian Vettel končí profesionální kariéru. Oznámil to prostřednictvím svého instagramového profilu, který si založil právě kvůli tomu. V příspěvku v angličtině a také ve své rodné němčině uvádí, že se o odchodu rozhodoval velmi dlouho.

Zároveň nechce, aby byl pro něj dnešní den loučením. „Jde spíše o poděkování – všem a zejména fanouškům, bez jejichž vášnivé podpory by F1 neexistovala,“ říká v emotivním černobílém videu. 

Jelikož je trojnásobným otcem, chce se mnohem více věnovat své rodině. Zároveň dodává, že plánuje dokončit aktuální sezónu, po které si chce nechat odstup, aby se rozhodl, čemu se bude dále věnovat. 

3. února 2022 7:00 Čas čtení 4:27 Smrtelné nehody sportovců sledovaly u obrazovek tisíce diváků. Jak ovlivnily bezpečnost sportu? Smrtelné nehody sportovců sledovaly u obrazovek tisíce diváků. Jak ovlivnily bezpečnost sportu?

Vettel se v F1 poprvé představil na Velké ceně USA 2007, kde nahradil v týmu BMW Sauber Roberta Kubicu po jeho nehodě v Kanadě. Vettel při debutu dojel na osmém místě. Od Maďarska jezdil za Toro Rosso.


V roce 2009 přešel do Red Bull, se kterým získal v letech 2010 až 2013 čtyři tituly mistra světa. V letech 2015 až 2019 jezdil za Ferrari. Získal další vítězství, ale pátý titul se mu získat nepodařilo. Od loňské sezóny je u Astonu Martin.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sebastian Vettel (@sebastianvettel)

Domů
Sdílet
Diskuse