Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová ČTK
28. července 2022 14:49
Čas čtení 1:12

Střelba ve Zlíně: Muž zastřelil v budově krajského úřadu bývalou partnerku. Poté se pokusil o sebevraždu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Střelba ve Zlíně: Muž zastřelil v budově krajského úřadu bývalou partnerku. Poté se pokusil o sebevraždu
Zdroj: Policie ČR

Ve čtvrtek ráno se krajským úřadem ve Zlíně rozlehla střelba. Devětadvacetiletý muž zastřelil svoji bývalou přítelkyni, zaměstnankyni úřadu. Poté se pokusil o sebevraždu.

Ve čtvrtek v ranních hodinách zastřelil devětadvacetiletý muž v budově krajského úřadu ve Zlíně svou bývalou přítelkyni. Zaměstnankyně úřadu na místě zemřela, píše ČTK. Pachatel se následně neúspěšně pokusil o sebevraždu. Nyní je pod dohledem policistů v nemocnici. Muž ke střelbě použil zbraň, která byla registrována na jiného člověka, informuje Policie ČR na Twitteru

28. července 2022 8:39 Čas čtení 1:02 Hranice požáru v Českém Švýcarsku se daří držet na ploše 1000 hektarů. Zapojí se i hasicí letadla z Itálie Hranice požáru v Českém Švýcarsku se daří držet na ploše 1000 hektarů. Zapojí se i hasicí letadla z Itálie

„Podezřelý muž není oprávněným držitelem zbraně, ke střelbě použil zbraň registrovanou na jinou osobu. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu s ním nemohou být provedeny žádné úkony trestního řízení. V nemocnici podstoupil operaci a podle zdravotníků je v přímém ohrožení života,“ uvedla Policie ČR. Pachatel má podle mluvčí Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně Dany Lipovské těžké poranění hlavy a mozku.

Oznámení o střelbě přijali policisté po deváté hodině ranní. „K události došlo ve 14. patře. Na místo ihned po oznámení dorazily veškeré dostupné síly a prostředky. Policisté budovu zprvu uzavřeli, kontrolovali vstupy a výstupy a následně budovu prohledali. V tuto chvíli je budova všem přístupná, pouze 14. patro je zcela uzavřeno,“ řekla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Ve stejném patře se nacházejí také kanceláře hejtmana, který v době střelby nebyl na úřadě přítomný. „Šlo o osobní problém dvou mladých lidí, netýkalo se to chodu úřadu. Byla to mladá dáma, která patřila k oporám týmu, je to tragická událost,“ komentoval tragédii hejtman Radim Holiš (ANO).

Střelba otřásla některými zaměstnanci a vedení kraje se prý nyní bude zabývat tím, jak posílit ochranu úřadu. „U vchodu je cedulka, že se nesmí vcházet se zbraní, ale nikdo to nekontroluje. Nemáme rámy. Budeme řešit, zda zpřísnit opatření,“ dodal Holiš. 

Zpět
Sdílet
Diskuse