Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
28. července 2022 16:16
Čas čtení 0:48

Pražská MHD bude mít nový hlas! Patří herci Vondráčkovi, dabérovi barmana Vočka ze Simpsonových

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Pražská MHD bude mít nový hlas! Patří herci Vondráčkovi, dabérovi barmana Vočka ze Simpsonových
Zdroj: Flickr/L.Costa Photocraft/volně k užití

Pražané si v anketě dopravního podniku vybrali nový hlas, který bude v MHD hlásit názvy zastávek a další informace. Na cestách tě bude nově doprovázet hlas herce a dabéra Jana Vondráčka.

Po dobu 30 let doprovázel Pražany na cestách v MHD hlas Dagmar Hazdrové. To se ale již brzy změní. Občané mohli od května hlasovat v anketě dopravního podniku o tom, čí hlas by měl nově znít v pražské MHD, a anketa zná svého vítěze. Je jím herec, dabér a hlasatel Jan Vondráček, informuje na Twitteru primátorův náměstek Adam Scheinherr (Praha Sobě).

23. května 2022 14:43 Čas čtení 1:12 Praha hledá nové hlasy pro autobusy a tramvaje, rozhodnout o nich můžeš i ty Praha hledá nové hlasy pro autobusy a tramvaje, rozhodnout o nich můžeš i ty

„Pražané rozhodli o novém hlasu pražských autobusů a tramvají. Bude jím dabér, hlasatel a herec Jan Vondráček. Chci moc poděkovat paní Dagmar Hazdrové, jejíž hlas skoro 30 let patřil k pražské povrchové dopravě. Panu Vondráčkovi přeji hodně štěstí v nové práci!“ tweetnul Scheinherr.

Hlas Jana Vondráčka můžeš znát především ze seriálu Mentalista. Dabér v něm namluvil hlavní postavu Patricka Janea, za což také v roce 2010 obdržel Cenu Františka Filipovského. Kromě toho daboval například také barmana Vočka v Simpsonových. Vondráčkův hlas kromě toho zazněl i v mnoha dalších filmech a seriálech a nově jej uslyšíš i v pražské MHD.

Výherce ankety nyní musí namluvit všechna provozní hlášení a veškeré názvy zastávek. Podle webu Zdopravy se jedná o zhruba deset tisíc nahrávek. S natáčením prý dopravní podnik začne v srpnu a od podzimu by už v tramvajích, autobusech i metru měl znít hlas Jana Vondráčka.

Zpět
Sdílet
Diskuse