Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
28. července 2022 20:53
Čas čtení 2:20

Slavia – St Joseph's: Vršovičtí znovu nadělovali. Vyhráli 7:0

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Slavia – St Joseph's: Vršovičtí znovu nadělovali. Vyhráli 7:0
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

Fotbalisté z Edenu nezaváhali a bez problému postoupili do 3. předkola EKL.

Bez stresu, s hráči širokého kádru a s úsměvem. Tak nastupovali ke čtvrteční odvetě druhého předkola Evropské konferenční ligy hráči Slavie Praha proti gibraltarskému soupeři, týmu St Joseph's. Svůj postup si totiž prakticky vybojovali minulý týden na jižním cípu Evropy, když přehráli domácí 0:4, pročež se v Edenu čekalo, že krasojízda bude pokračovat.

A byla to pravda. Slavii trvalo 18. minut, než se jí povedlo rozvlnit síť. Skóre otevřel Olayinka, na nějž za dvě minuty navázal Václav Jurečka. Ve 29. minutě na svůj první gól navázal znovu Olayinka a svůj premiérový gól v evropských pohárech stihl do konce první půle vsítit Fila.

Druhý poločas gólově otevřel Tiéhi již po třech minutách, pak už ale domácí hosty, alespoň z gólového hlediska, šetřili a skóre upravili ještě Ewerton a Traoré. I tak se ale pražští fotbalisté bez problému dostali do 3. předkola poháru, kde je prověří mnohem těžší soupeř. Pojedou totiž do Atén, kde se postaví tamnímu Panathinaikosu.

21. července 2022 20:59 Čas čtení 2:51 Slavia Praha splnila povinnost a rozdrtila St Joseph's 0:4 Slavia Praha splnila povinnost a rozdrtila St Joseph's 0:4

Formalita. Asi tak vnímali domácí odvetu druhého předkola Evropské konferenční ligy všichni, kteří viděli první zápas Slavie Praha v Gibraltaru proti St Joseph’s. Přesvědčivá výhra na půdě soupeře v poměru 0:4 dala trenéru Trpišovskému možnost nejen hnout se sestavou, ale také dát týmu zapomenout na potupnou prohru v generálce na víkendovou ligu, kdy Vršovičtí podlehli druholigové Líšni 2:4.


Místo dvougólového Sora dostal na hrotu sestavy prostor mladý Daniel Fila, pod nímž byla seřazena úplně nová trojka oproti prvnímu zápasu ve složení Olayinka – Lingr – Jurečka. Holeše a Tiéhiho nahradili navrátilec Lukáš Provod a Matěj Valenta. Tiéhi zaujal místo na stoperu vedle Kačaraby. Na krajích se postavili Jurásek a překvapivě Ivan Schranz.

Jako v Gibraltaru

Sestava sešívaných se nejprve musela rozehřát, aby mohla znovu rozjet svůj gólostroj. Stačilo jí ale jen 18. minut. Peter Olayinka tehdy našel centrovaný míč od Václava Jurečky, který poslal za záda brankáře Fitzsimonse. Jásot domácích fanoušků se evidentně Jurečkovi zalíbil, jelikož hned o dvě minuty později přijal výzvu v podobě centrovaného balónu od Ivana Schranze a sám z bezprostřední blízkosti zvýšil skóre na 2:0.

O devět minut později se do statistik zapsal i David Jurásek, který poslal centr do vápna a našel Petera Olayinku. Nigérijský záložník si s míčem poradil a vstřelil svůj druhý gól v zápase hlavou. Sešívaným stačilo jen 34. minut na domácím hřišti, aby srovnali výsledek z venkovního klání. Slavia se radovala totiž počtvrté, když si premiérový gól v evropských pohárech vsítil Daniel Fila. 

Pokračování demolice

Slávistům ve druhém poločase netrvalo ani tři minuty, než se prosadili znovu. Na 5:0 již zvyšoval velmi aktivní Tiéhi. Dalo by se říci, že zápas byl prakticky rozhodnut, ale i během tohoto stavu si domácí stále vytvářeli šance a bavili diváky. Gólově to však bylo méně pestřejší – až do nastavení. V něm se prosadili Ewerton a Traoré, což nakonec zastropovalo skóre na 7:0.


Nicméně celkové drtivé skóre 11:0 pro hosty znamenalo jasnou stopku v evropských pohárech a pro pražské fotbalisty postup dál. Do cesty se jim ve 3. předkole postaví mnohem schopnější soupeř – řecký Panathinaikos Atény.

Domů
Sdílet
Diskuse