Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jana Chovancová
29. července 2022 15:43
Čas čtení 1:05

Instagram otočil. Po vlně kritiky vrací funkce do původního stavu

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Novými funkcemi se chtěl Instagram přiblížit TikToku, moc lidí tím ale nenadchnul, a tak se vrací zpět.

Nedávno Instagram opět změnil svůj vzhled, který mnohým připomínal TikTok. Platforma nyní tvrdí, že zavádění nových funkcí do své aplikace pozastavuje, a to pro kritiku ze strany uživatelů, influencerů a celebrit. Píše o tom BBC.

Nové změny uživatelé kritizovali zejména proto, že nevidí tolik fotografií od přátel a rodiny jako dřív. Mezi nové funkce Instagramu totiž patřilo více zobrazování doporučených videí.

Lidé předpokládají, že takové změny byly způsobeny stoupající popularitou konkurenta TikToku, kde uživatelé přidávají a sledují více videí než fotografií. Podle analýzy společnosti Sensor Tower byla aplikace TikTok na celém světě stažena více než třemi miliony uživatelů. Je to první aplikace, která nespadá pod Metu a dosáhla tak obrovského čísla. 

22. července 2022 7:00 Čas čtení 3:16 „Práci pana Babiše mám rád.“ Organizátorů Tábora s tiktokery jsme se zeptali, proč pozvali politické osobnosti „Práci pana Babiše mám rád.“ Organizátorů Tábora s tiktokery jsme se zeptali, proč pozvali politické osobnosti

Mezi mnohými vyjádřila frustraci ze změn například tvůrkyně obsahu na Instagramu Toni Tone. Podle ní byl mnohem lepší, když se jí zobrazoval obsah od lidí, které sledovala.

Meta, která vlastní Instagram, se vyjádřila, že si chce najít čas na správné provedení změn. Šéf Instagramu Adam Mosseri pro The Verge současně řekl, že testovací verze propracované aplikace přijde během několika týdnů.

„Jsem rád, že jsme zariskovali. Pokud jednou za čas v něčem neselžeme, znamená to, že nemyslíme dostatečně otevřeně nebo směle,“ komentoval situaci Mosseri. 

Podle něj však musí rozhodně udělat krok zpět a později se vrátí s novým nápadem. Instagram chce momentálně nadále pokračovat v postování fotografií. 

Anketa:
Líbilo se ti přiblížení Instagramu k TikToku?
Ne, totální fail.
Nevadilo mi to.
Přišlo mi to fajn.
Ne, totální fail.
84 %
Nevadilo mi to.
12 %
Přišlo mi to fajn.
4 %
Zpět
Sdílet
Diskuse