Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
29. července 2022 20:05
Čas čtení 1:02

Koupí ramínka můžeš podpořit svobodné přerušení těhotenství

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Koupí ramínka můžeš podpořit svobodné přerušení těhotenství
Zdroj: Ciocia Czesia

Ciocia Czesia přichází s novou kampaní na podporu svobodných interrupcí.

Kolektiv Ciocia Czesia spouští novou kampaň v reakci na současnou politickou situaci v Polsku, která ženám znemožňuje svobodný přístup k přerušení těhotenství. Bude prodávat drátěná ramínka, přebarvená na jasně červenou barvu a s informativní visačkou s QR kódem. Jeden kus se bude u partnerů Freshlabels a NeverEnough prodávat za 10 tisíc korun. Právě to je přibližná cena jedné interrupce v Česku.


„Jsme rády, že tento skvělý projekt vznikl. Už od začátku naší činnosti jsme neskutečně
pozitivně překvapené, jak obrovskou podporu v české společnosti cítíme,“ říkají k projektu členky kolektivu Ciocia Czesia. „Věříme, že tato kampaň bude rezonovat a nám se tak podaří získat další finanční prostředky na pomoc osobám z Polska, které potřebují přístup k interrupci.“

Ciocia Czesia
Zdroj: Ciocia Czesia

Ciocia Czesia už přes rok zprostředkovává přijíždějícím Polkám bezpečnou interrupci na českých klinikách, kterou si často nemohou dovolit. Kolektiv plánuje představit i další projekty včetně merche, spolupráce s některými influencery a webu pravonapotrat.cz. Výtěžek půjde na sbírku Ciocia Czesia, která běží na platformě znesnaze21.cz, kde mohou lidé přispět libovolnou částku.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @ciocia_czesia


S kolektivem Ciocia Czesia spolupracuje WMC Grey. Za konceptem stojí Klára Javůrková a Radek Pleha. 


„Podpořit tuto iniciativu jsme se rozhodli proto, že v dnešní době by měly mít ženy právo se
samy rozhodnout,“ vysvětluje Adéla Krausová, managing directorka agentury. „Do této velmi těžké situace se mohou dostat jediným přešlapem nebo ani ne vlastní vinou a ocitají se potom před složitou volbou, která zásadně ovlivní jejich budoucnost. Těhotenství se odehrává v těle ženy, ona pak nese i větší část odpovědnosti, proto by měla mít právo na takové rozhodnutí.“

Domů
Sdílet
Diskuse