Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2022 16:14
Čas čtení 1:03
Tereza Patočková

Tým Taylor Swift reaguje na obvinění, že zpěvačka kvůli svým soukromým letům nejvíce znečišťuje životní prostředí

Tým Taylor Swift reaguje na obvinění, že zpěvačka kvůli svým soukromým letům nejvíce znečišťuje životní prostředí
Zdroj: Getty Images/Dimitrios Kambouris
NEWS TAYLOR SWIFT
Uložit Uložené

Podle Yardu strávilo soukromé letadlo držitelky Grammy během prvních 200 dní roku 2022 ve vzduchu přibližně 23 000 minut, tedy 16 dní.

Tým Taylor Swift zareagoval na kritiku, která se na zpěvačku snesla za používání soukromého tryskáče. Podle údajů, které sdílí služba CelebJets sledující letadla celebrit, letěla zpěvačka a skladatelka v období od 1. ledna do 29. července svým osobním letadlem 170krát. Tým zpěvačky tyto údaje označil za „zcela nesprávné“. Informoval o tom server Complex

Marketingová agentura Yard, která se zabývá udržitelným rozvojem, sestavila žebříček „deseti největších hříšníků mezi celebritami v oblasti CO2“. Na seznamu se objevila jména jako Floyd Mayweather, Jay-Z, Oprah a Kim Kardashian, nicméně největším znečišťovatelem se zatím stala Swift. 

Doporučeno
Taylor Swift podle studie znečišťuje planetu soukromými lety nejvíce. Letos vypustila tisíckrát více emisí než průměrný člověk Taylor Swift podle studie znečišťuje planetu soukromými lety nejvíce. Letos vypustila tisíckrát více emisí než průměrný člověk 30. července 2022 17:26

Podle Yardu strávilo soukromé letadlo držitelky Grammy během prvních 200 dní roku 2022 ve vzduchu přibližně 23 tisíc minut – tedy 16 dní. Na základě těchto informací Yard určil, že letadlo Taylor Swift letos vyprodukovalo přibližně 8 293,54 tuny emisí, což je přibližně „1 184,8krát více než celkové roční emise průměrného člověka“.

Yard rovněž dospěl k závěru, že letadlo Swift urazilo přibližně 139,36 míle s průměrnou dobou letu 80 minut. Nejkratší let v roce 2022 z Missouri do Nashvillu trval 36 minut. Swiftin tým však trvá na tom, že zpráva je zavádějící. „Taylořino letadlo je pravidelně půjčováno jiným osobám,“ uvedl její zástupce pro E! Online. „Přisuzovat jí většinu nebo všechny tyto cesty je zcela nesprávné,“ dodal. 

Mohlo by tě zajímat:
Žebříček TOP bondovek: Agent ve službách MI6 s povolením zabíjet jménem Jejího Veličenstva. Které filmy o 007 jsou ty nejlepší?
– Když už nezbývá nic jiného, než se tomu zasmát: Krátké citáty, které zlepší tvůj den
Kdo je nejsilnější hrdina Marvelu a v jakých filmech ještě uvidíme postavy jako Doctor Strange, Thor, Daredevil či Spider-Man?

Domů
Sdílet
Diskuse