Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
1. srpna 2022 8:38
Čas čtení 1:44

Jamie Campbell Bower ze Stranger Things skončil kvůli závislosti na psychiatrii. Nyní oslavil sedm a půl roku abstinence

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Jamie Campbell Bower ze Stranger Things skončil kvůli závislosti na psychiatrii. Nyní oslavil sedm a půl roku abstinence
Zdroj: Netflix/Curtis Baker

Britský herec, jenž ve čtvrté řadě Stranger Things ztvárnil roli Henryho Creela, resp. Vecny, oslavil na Twitteru sedm a půl roku abstinence. Přiznal, že se závislostí bojoval prakticky 12 a půl roku.

Aktivní závislost jej dostala až do psychiatrické léčebny. Dnes je ale všechno jinak. Herec ze seriálu Stranger Things Jamie Campbell Bower oslavil svých sedm a půl roku abstinence tweetem, ve kterém se o svých předchozích problémech podělil se sledujícími. „Před 12 a půl lety jsem byl aktivně závislý. Ubližoval jsem sobě i svému okolí, které jsem miloval nejvíc,“napsal.

6. července 2022 11:39 Čas čtení 1:04 Metallica zareagovala na použití své písně ve finále seriálu Stranger Things Metallica zareagovala na použití své písně ve finále seriálu Stranger Things

Hlavní záporná postava čtvrté série Stranger Things je temná sama o sobě. Její protagonista, britský herec Jamie Campbell Bower, však se svými démony bojoval také. Minulý týden se se svými sledujícími na Twitteru podělil s tím, jak on sám zvládá svou závislost.

„Před 12 a půl lety jsem byl aktivně závislý. Ubližoval jsem sobě i svému okolí, které jsem miloval nejvíc. Bylo to tak špatné, že jsem nakonec skončil v psychiatrické nemocnici. Nyní jsem již 7 a půl roku čistý a střízlivý,“ ohlásil. „Ve svém životě jsem udělal mnoho chyb, ale každý den je příležitostí začít znovu. Odčiň své chyby a pracuj,“ dodal.

Všem těm, kteří si nyní prochází tím, čím on v minulosti, vzkázal herec, jenž v minulosti ztvárnil například Caiuse Volturiho v Twillight sáze, že na jejich problém existuje řešení. Sám dodal, že je vděčný za svou momentální pozici a že je rád, že abstinuje. „Pamatujte, že my všichni jsme jen rozdělanou prací v procesu,“ dodal.

Pokud člověk bojuje se závislostí na čemkoliv, ať už se jedná o alkohol, tvrdší drogy, hazardní hry, či další, má několik možností. Může se například obrátit na kontaktní centra, kterých je po republice vícero. Státní zdravotní ústav například sdílel mapu, v níž jsou vyznačena centra pomoci drogově závislým podle toho, kde se nachází. Ty je možné po prokliku na mapě zhlédnout, získat kontakt a spojit se s nimi. Existují ale i další spolky či sanatoria, kde rádi pomohou. Pokud si úplně nevíš rady, na koho se obrátit nebo jak postupovat, můžeš se kdykoliv ozvat i anonymně na Linku bezpečí na čísle 116 111.
Pokud je ti více než 26 let, na čísle 116 123 pro tebe funguje Linka první psychické pomoci



Mohlo by tě zajímat:
10 nejlepších animáků od studia Pixar
– Překvap oslavence a pošli místo nudné zprávy tato originální blahopřání k narozeninám
10 nejlepších filmů Keanu Reevese: Ztvárnil zákeřného rasistu, zhýralého detektiva, mamonářského právníka i osamělého zabijáka
Domů
Sdílet
Diskuse