Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik
1. srpna 2022 13:38
Čas čtení 1:12

Donald Trump pohřbil bývalou manželku Ivanu na svém golfovém hřišti. Ušetří díky tomu na daních

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Donald Trump pohřbil bývalou manželku Ivanu na svém golfovém hřišti. Ušetří díky tomu na daních
Zdroj: TASR/AP, Getty Images/Noam Galai

Za normálních okolností by za provoz hřiště musel platit zhruba 2 miliony korun ročně. Takto bude platit jen čtyři sta korun.

Donald Trump nechal tělo své první manželky Ivany Trumpové, jež nedávno zemřela na následky zranění, která utrpěla při pádu ze schodů ve svém bytě, pohřbít na svém golfovém hřišti v New Jersey. Důvodem mohou být spekulace s daněmi, informuje The Guardian.

Přestože se může zdát, že jde o romantické gesto, výběr místa posledního odpočinku Trumpovy bývalé manželky zřejmě není náhodný.

Daňové zákony ve státě New Jersey jsou totiž nastaveny tak, že hřbitovy nepodléhají dani z příjmu či z prodeje. A vzhledem k tomu, že se nikde nepíše, jaké minimální množství hrobů musí hřbitov obsahovat, klidně stačí i jedna jediná hrobka.

Jedinou podmínkou je, že hřbitov musí mít rozlohu maximálně deset akrů (40 468 čtverečních metrů). Vzhledem k tomu, že Trump National Golf Club v Bedminsteru má až patnáct akrů (60 702 čtverečních metrů), je jako hřbitov klasifikována pouze část Trumpova hřiště.

Donald Trump
Zdroj: TASR/AP

Zbývající část golfového klubu má vedenou jako farmu, protože na ní produkuje mulč pro zahrádkáře. Za „hřbitov“ tak neplatí nic a daně za farmu, která se nachází na jeho golfovém hřišti, představují zhruba 400 korun ročně. Za normálních okolností by za klub musel platit v přepočtu 2 miliony ročně.

Ivana Trumpová, rozená Zelníčková, která pocházela ze Zlína, se v mládí profesionálně věnovala lyžování. V roce 1977 se provdala za Donalda Trumpa.

Ivana Trump
Zdroj: Getty Images/Noam Galai

Svatba přišla jen rok poté, co se dvojice poprvé setkala. Vztah trval až do začátku 90. let minulého století. Trumpovi se rozvedli, když vyšel najevo vztah Donalda Trumpa s Marlou Maples, kterou si nakonec po rozvodu s Ivanou vzal za manželku.

31. srpna 2023 10:52 Čas čtení 1:41 Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou

Navzdory konfliktnímu rozvodu si však k sobě oba znovu našli cestu, protože v posledních letech zůstávali v kontaktu a Ivana exmanžela podpořila i ve volební kampani, než se v roce 2016 stal americkým prezidentem. Ve své knize v roce 2017 napsala, že si se svým bývalým manželem povídá přibližně jednou týdně.

Domů
Sdílet
Diskuse