Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
2. srpna 2022 14:33
Čas čtení 1:03

Sebevrazi nemusí vypadat nešťastně, upozorňuje britská výstava. Tvůrci chtějí rozbíjet stigma

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Sebevrazi nemusí vypadat nešťastně, upozorňuje britská výstava. Tvůrci chtějí rozbíjet stigma
Zdroj: thecalmzone.net

„Pokud se nám všem podaří zahájit dialog o sebevraždě, můžeme společně zachránit více životů. Musíme prolomit mlčení, rozbít stigma kolem sebevraždy a přimět všechny, aby o ní mluvili,“ uvádí organizace ke své výstavě.

Britská charitativní organizace se rozhodla uspořádat drsnou kampaň, ve které ukazuje skutečné tváře a výrazy lidí těsně předtím, než si rozhodli vzít život. Iniciativa organizace pro duševní zdraví Campaign Against Living Miserably (CALM) vznikla, aby ukázala, že zdání nemusí nutně vypovídat o všem. Kampaň obsahuje snímky skutečných obětí sebevražd, které poskytly jejich rodiny.

Cílem kampaně je také napravit „obraz“ sebevraha, který si můžeme vytvořit o někom, kdo je navenek depresivní, samotářský a smutný. Přesně to tato jednoduchá, ale zato velmi působivá kampaň ukazuje. Často tomu tak není a lidé, kteří se potýkají s myšlenkami na sebevraždu, mohou ve skutečnosti vypadat šťastně a úspěšně. Příběhy jednotlivých lidí a jejich rodin si můžeš přečíst zde

19. ledna 2024 14:00 Čas čtení 6:59 Prošlý pas, ukradený telefon a hotel pár minut od Buckinghamu. Když tě Netflix pozve na premiéru do Londýna, řekneš ano Prošlý pas, ukradený telefon a hotel pár minut od Buckinghamu. Když tě Netflix pozve na premiéru do Londýna, řekneš ano

„Pokud se nám všem podaří zahájit jeden dialog o sebevraždě, můžeme společně zachránit více životů. U večeře. Ve školách. V kancelářích. V hospodě. V parlamentu. V celé zemi. Musíme prolomit mlčení, rozbít stigma kolem sebevraždy a přimět všechny, aby o ní mluvili,“ uvádí organizace ke své výstavě.

Pokud si procházíš myšlenkami na sebevraždu a nevidíš jiné východisko, můžeš kdykoli, ve dne i v noci, zavolat na Linku bezpečí 116 111 (lze využít také chat nebo napsat mail). Pokud mají zrovna obsazeno, poskytují pomoc jinému dítěti, zkoušej to po chvíli znovu a opakovaně.

Pokud jsi dospělý*dospělá, trápí tě myšlenky na sebevraždu a neumíš si žádné jiné východisko představit, zavolej na Linku první psychické pomoci 116 123.
Domů
Sdílet
Diskuse