Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková ČTK
2. srpna 2022 18:37
Čas čtení 0:45

Na Rokycansku spadlo bezmotorové letadlo na osobní auto, pilot nepřežil

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Na Rokycansku spadlo bezmotorové letadlo na osobní auto, pilot nepřežil
Zdroj: Pixnio/pixel2013/volně k užití

Bezmotorové letadlo v úterý odpoledne spadlo poblíž rokycanského letiště na osobní auto jedoucí po silnici.

Podle informací České tiskové kanceláře (ČTK) šlo o větroň, který při přistávání zřejmě zavadil o osobní vůz na silnici. Policisté na Twitteru oznámili, že pilot utrpěl smrtelná zranění. 

Mluvčí ZZS Mária Svobodová pád letadla potvrdila. Podle ní jsou na místě všechny složky integrovaného záchranného systému. Uvedla také, že posádka osobního automobilu, o který letoun zřejmě zavadil, byla bez zranění. „Ve voze cestovaly dvě dospělé osoby a dvě děti. Nikdo z nich se nezranil. Alkohol u řidičky byl vyloučen,“ řekla policejní mluvčí Veronika Hokrová s tím, že si vyšetřování nehody převzali rokycanští kriminalisté. Letadlo podle ní spadlo na vozidlo zezadu.

Silnice druhé třídy z Oseka do Rokycan je po dobu šetření nehody neprůjezdná. ČTK to řekl Michal Holeček z krajského hasičského záchranného sboru.

Nehoda se stala po 16:30. Na místo přijedou podle Holečka inspektoři z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Podle velitele zásahu bude silnice uzavřená dvě až čtyři hodiny, dodal.

Odklon dopravy po havárii letadla na Rokycansku.
Odklon dopravy po havárii letadla na Rokycansku. Zdroj: https://aplikace.policie.cz/dopravni-informace
Domů
Sdílet
Diskuse