Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
3. srpna 2022 18:18
Čas čtení 1:03

Skupina Anonymous nabourala web čínské vlády a přivítala Nancy Pelosi na Tchaj-wanu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Skupina Anonymous nabourala web čínské vlády a přivítala Nancy Pelosi na Tchaj-wanu
Zdroj: Unsplash/Mohammad Hoseini Rad/k volnému užití

Skupina Anonymous označila krok jako odvetu za hackerský útok na tchajwanskou prezidentskou kancelář.

Hackerská skupina Anonymous se ve středu nabourala na webové stránky čínské vlády, aby jejich prostřednictvím přivítala předsedkyni americké Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosi na její návštěvě na Tchaj-wanu. Webové stránky nyní nefungují, skupina ale na internet uložila archivovanou verzi.

Hackerská odveta 

V uložené verzi začíná příspěvek logem Anonymous, po němž následuje nápis Taiwan Numbah Wan! To je podle serveru Taiwan News odkaz na citát pronesený streamerem videoher AngryPug. Pronesl ho v roce 2015, aby si znepřátelil čínského streamera. Pod heslem jsou státní vlajka a znak Tchaj-wanu. Na dalších snímcích jsou portréty Pelosi a prezidentky Tchaj-wanu Tsai Ing-wen s textem: „Tchaj-wan vítá předsedkyni Sněmovny reprezentantů USA Nancy Pelosi!“

Hackerský útok je podle Anonymous odvetou za úterní obdobnou událost, kdy v předvečer příletu Pelosi na Tchaj-wan neznámý hacker „ze zámoří“ napadl webové stránky tchajwanské prezidentské kanceláře. Podle výzkumníků z technologického institutu SANS je pravděpodobné, že se útoku dopustili hackeři z Číny. 

19. prosince 2021 14:30 Čas čtení 12:38 Etický hacker: Na dark webu si někdo objedná vraždu, ale když mu jen vezmou peníze, kam si půjde stěžovat? Na policii? (Rozhovor) Etický hacker: Na dark webu si někdo objedná vraždu, ale když mu jen vezmou peníze, kam si půjde stěžovat? Na policii? (Rozhovor)

Návštěva Pelosi, která se stala nejvýše postavenou představitelkou USA na ostrově za uplynulých 25 let, vyvolala pobouření jak u čínské vlády, tak mezi uživateli tamních sociálních sítí. Čínský prezident Si Ťin-pching před začátkem cesty varoval Spojené státy, „aby si nehrály s ohněm“, a velvyslanci pohrozil „vážnými následky“. Čína nadále považuje Tchaj-wan za své území a nevyloučila, že v reakci spustí cílené vojenské akce.

Mohlo by tě zajímat:
10 nejlepších animáků od studia Pixar
– Překvap oslavence a pošli místo nudné zprávy tato originální blahopřání k narozeninám
10 nejlepších filmů Keanu Reevese: Ztvárnil zákeřného rasistu, zhýralého detektiva, mamonářského právníka i osamělého zabijáka
Domů
Sdílet
Diskuse