Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
4. srpna 2022 8:36
Čas čtení 1:07

Dlouhodobá předpověď počasí: Teploty budou nadprůměrné, pršet by mělo nejvíce v týdnu od 15. srpna

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Dlouhodobá předpověď počasí: Teploty budou nadprůměrné, pršet by mělo nejvíce v týdnu od 15. srpna
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Přinášíme ti dlouhodobou předpověď počasí na poslední prázdninový měsíc.

Léto je v plném proudu, a jak se zdá, nadprůměrné teploty budou v Česku panovat i v srpnu. Český hydrometeorologický ústav vydal dlouhodobou předpověď, podle které bude srpen velmi teplý, a ty si tak můžeš užít poslední prázdninový měsíc naplno. Nejteplejší bude první srpnový týden, ale ani po zbytek měsíce by teploty neměly klesat pod průměr.

3. srpna 2022 20:30 Čas čtení 0:48 Adapterra Awards: Vyber nejlepší tuzemský projekt adaptace na změnu klimatu Adapterra Awards: Vyber nejlepší tuzemský projekt adaptace na změnu klimatu

V týdnu od 1. do 7. srpna budou po celém Česku panovat nadprůměrné teploty, které se vyšplhají až na 35 °C. „Nejtepleji bude pravděpodobně v prvním předpovědním týdnu (od 1. 8. do 8. 8.), následně bude pokračovat poměrně teplé letní počasí, ale průměrné týdenní teploty by měly zvolna klesat,“ uvedl ČHMÚ.

O něco chladnější by měl být druhý srpnový týden. Od 8. do 14. srpna by se rtutě teploměrů měly pohybovat od 26 do 32 °C, přičemž největší ochlazení přijde právě koncem tohoto týdne. Podle Meteopressu by v polovině srpna mohlo být i příjemných 22 °C.

Třetí týden začne deštivě, na různých místech Česka se budou vyskytovat přeháňky, ale v druhé polovině týdne by se teploty měly opět dostávat nad hranici 28 °C. „Očekává se, že ze všech 4 týdnů se nejvíce srážek vyskytne ve třetím předpovědním týdnu (od 15. 8.), ale pravděpodobně v intervalu obvyklých hodnot pro danou roční dobu,“ doplnili meteorologové.

Nejchladnější, avšak přesto teplotně průměrný až nadprůměrný by měl být týden od 21. srpna. Rtutě teploměrů by se mohly pohybovat v hodnotách od 21 do 26 °C a konec prázdnin by mohl přinést i větší dešťové přeháňky.

Mohlo by tě zajímat:
10 nejlepších animáků od studia Pixar
– Překvap oslavence a pošli místo nudné zprávy tato originální blahopřání k narozeninám
10 nejlepších filmů Keanu Reevese: Ztvárnil zákeřného rasistu, zhýralého detektiva, mamonářského právníka i osamělého zabijáka
Zpět
Sdílet
Diskuse