Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
5. srpna 2022 19:29
Čas čtení 1:07

Kevin Spacey musí producentům zaplatit 31 milionů dolarů kvůli sexuálnímu obtěžování

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Kevin Spacey musí producentům zaplatit 31 milionů dolarů kvůli sexuálnímu obtěžování
Zdroj: TASR/AP/Steven Senne

Trestných činů se měl Spacey dopouštět mezi roky 2005 až 2013.

Americký herec Kevin Spacey, který čelí obvinění z celkem pěti sexuálních napadení tří mužů, u soudu v Los Angeles neuspěl s žádostí o zrušení pokuty ve výši 31 milionů dolarů (v přepočtu téměř 750 milionů korun). Tuto částku musí podle soudu zaplatit produkční společnosti seriálu Dům z karet

Producenti chtějí po herci ušlý zisk 

Společnost MRC vyhodila Spaceyho z natáčení seriálu Dům z karet v průběhu natáčení šesté série. Důvodem byla sexuální napadení, kterých se měl dopustit. Tvůrci si tak museli poradit bez něj. Šestá série se zkrátila z původních třinácti dílů na osm. MRC tvrdí, že jim herec dluží miliony z ušlého zisku.

Výši pokuty schválil soud už loni v listopadu, Spaceyho právníci se rozhodnutí pokoušeli zvrátit s vysvětlením, že chování jejich klienta nebylo tak závažné a šlo pouze o nevinné dovádění a sexuální narážky. Soudce ale hercovu žádost zamítl s odůvodněním, že „Spacey ani jeho právníci dostatečně neprokázali, že výše náhrady škody je iracionální“. Spacey podle něj opakovaně porušil smlouvu nejméně v pěti případech. 

Kevin Spacey v seriálu Dům z karet.
Kevin Spacey v seriálu Dům z karet. Zdroj: Netflix

Trestných činů se měl Spacey dopouštět mezi roky 2005 až 2013. Ze spáchání násilného sexuálního chování jej obvinilo třicet mužů. Před současným obviněním ale před soudem stanul jen jednou. Prokuratura jeho obvinění nakonec stáhla. Herec, který je kromě Domu z karet známý například díky snímku Americká krása, veškerá obvinění odmítl. 

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Kevin Spacey by se měl letos objevit v hlavní rolu snímku Peter Five Eight. „Jsou tací, kteří si přejí, aby nehrál. Převažují ale fanoušci čekající na návrat umělce, kterého si užívali celá desetiletí. Neznáme detaily obvinění a věříme, že je v rukou soudů, aby spravedlivě rozhodly. Peter Five Eight je film pro fanoušky, kterým záleží více na umění než na skandálu,“uvedli producenti filmu pro server Variety.

Domů
Sdílet
Diskuse